Haberler

Ankara Gönüllü Çevreciler, Çamlık Piknik Alanını Çöplerden Arındırdılar

Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki gönüllü çevreciler, piknikçilerin Çamlık Piknik Alanı'na bıraktıkları şişe, naylon poşet ve atık ambalaj malzemelerini beraberinde getirdikleri çöp poşetlerine doldurup, çöp konteynırına bırakarak herkese örnek oldular.

Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki gönüllü çevreciler, piknikçilerin Çamlık Piknik Alanı'na bıraktıkları şişe, naylon poşet ve atık ambalaj malzemelerini beraberinde getirdikleri çöp poşetlerine doldurup, çöp konteynırına bırakarak herkese örnek oldular.

Sosyal medya üzerinden yazışan çevreciler, belirledikleri saatte bir araya gelip, 120 dönüm arazi üzerinde bulunan 60 yıllık çamlar arasında piknikçilerin attıkları çöpleri 3.5 saatte temizleyerek bölgeyi çöpten arındırdılar. Elmadağlı çevre gönüllüsü Avukat Korhan Ceyhan yaptığı açıklamada, "Elmadağ ilçesini yeşile bürümek için 1950'li yıllarda on binlerce çam fidanlarını toprakla buluşturan insanların torunlarıyız. Herkesin bu mirasa sahip çıkmasını, çevreye saygılı ve duyarlı olmasını istiyoruz" dedi. Ceyhan, İkinci Dünya Savaşı'nın en ateşli günlerinin yaşandığı1950'li yıllarda Elmadağlı gençlerin hemen yanı başlarında bulunan araziyi yeşillendirmek amacıyla diktikleri çam fidanlarının zaman içerisinde ormana dönüştüğünü kaydetti. Ceyhan, tel örgülerle çevrilerek korunan orman alanına 1977 yılında 'İnönü Çamlığı" adı verildiğini, 2000'li yıllarda halkın dinlenme ve gezi amaçlı hizmetine açılarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden peyzaj edilerek piknik alanına dönüştürüldüğünü kaydetti. Ceyhan, Elmadağ'ı güzelleştirmek amacıyla 66 yıl önce dikilen fidanlar arasında piknik yapanların sorumsuzca bıraktıkları çöplerin insanlığa yakışmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Sorumlu kurumlar ne kadar temizlemeye çalışsalar da yetersiz kalıyor. Sorun, çevreye saygı duymayan insanlarda. Bu piknik alanına hava almaya, dinlenmeye, spor yapmaya gelen insanlar dışında piknik yapmaya gelen ailelerle dolup taşıyor. Beraberinde getirdikleri yiyecekleri tükettikten sonra çamlık alana atarak bölgeyi terk ediyorlar. Oysa, Büyükşehir Belediyesi çamlık bölgesinde her ihtiyaçlarını karşılayacak çok güzel piknik alanı yaptı. Yakılan mangal sonrası sönmeyen ateş, on binlerce çam ağacının kül olmasına neden olabilir. Bölgeyi terk ederlerken de çöplerini olduğu gibi bırakıp gidiyorlar. Rüzgarın etkisiyle dağılan çöpler yüzyılımız insanına yakışmıyor. Bizle de çevre bilinciyle ormanlık alana yakışmayan kötü görüntüleri sosyal medya üzerinden birleşerek bugün çevre temizliği yaptık. 20 poşet çöp toplayıp, Çamlık piknik bölgesini çöp alanı olmaktan kurtardık. Bu bölgeye duyarlılığımız, kirliliğe son verilene kadar devam edecek" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Elmadağ Ceyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title