Haberler

Ankara, Gazze Katliamının Bitmesi İçin 5 Maddelik Yol Haritası Çizdi

Güncelleme:

Türkiye, Filistin ve Gazze'deki insanlık dramının durmasına yardımcı olacak kalıcı bir barış için 5 maddeyi masaya koydu.

Türkiye'nin, İsrail’in Gazze’ye yönelik hava ve denizden 13 gündür yürüttüğü operasyonlarına kara harekatını eklemesinin ardından başlattığı mekik diplomasisinden önemli bir yol haritası çıktı.

Türkiye, Filistin ve Gazze’deki insanlık dramının durmasına yardımcı olacak kalıcı bir barış için şu 5 maddeyi masaya koydu:

1 - İsrail, kara ve hava operasyonunu hemen durdurmalı.

2 - Kalıcı ateşkes, tüm taraflarla yapılan görüşmeler sonucunda sağlanmalı.

3 - Gazze’ye abluka kalkmalı.

4 - İnsani yardımın girişi için uluslararası güçlerin gözetiminde bir liman veya hava koridoru açılmalı.

5 - Gilad Şalid takasında serbest bırakılan, daha sonra tekrar tutuklanan 59 kişi serbest bırakılmalı.
ANKARA, İİT VE BM'Yİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Ankara’nın girişimiyle BM Güvenlik Konseyi toplantısı yapıldı. Ankara, İslam İşbirliği Teşkilatı’nı ve BM İnsan Hakları Konseyi’ni de olağanüstü toplantıya çağırdı.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu yoğun olarak sürdürdüğü telefon diplomasisinde, İsrail’in kara harekâtının durdurulması için görüşmelerde bulundu.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’la birkaç kez görüşen Davutoğlu, “İsrail’in bu harekâtı kabul edilemez. İnsanlık vicdanı bir kez daha Filistin ile sınanıyor.” dedi.
İslam ülkelerine ''Tüm ülkelerin İsrail’in bu hukuk tanımazlığına ‘Dur’ demesini bekliyoruz'' mesajı verdiği öğrenilen Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’ye de İslam dünyası ve Türkiye’deki infiali aktardı. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Filistin Türkiye Gazze Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (36)

sahipsiz:

ulan sen kendi ülkende barıışı sağla bir

10
12
yanıtYanıtla
müslüman:

tek çözüm türkiyeye bağlanmalı

13
4
yanıtYanıtla
mehdi:

her müslüman bir kova su dökse israili sel alır... ama müslümanlar neredee...

16
0
yanıtYanıtla
murat:

bu ülkede akp olduğu sürece müslümanların tamamı ölmeyi hak ediyor. Hani ülkenin ? u müslüman yalanı var ya işte bunlarda öyle. Bu ülkede bir avuç müslüman var onlarda arap asıllı. Öyle kimliğe müslüman yazıp, 11 aydan 11 aya müslüman olunmuyor.

3
11
yanıtYanıtla
garib:

acele ise seytan karisir, bekleyelim, zaten eli silah tutan birkac kisi kaldi onlarda kaybolunca savas kendiliginden biter..

0
14
yanıtYanıtla
canr:

sadece guluyorum hahaha neden biliyormusunuz??? ben sandim ki turkiye mudahel flan yapmayi dusundu.nasil bir 5 madde bu ya.ben sana bir guzel 5 madde yapiyim mi??.cocuk mu kandiriyosunuz bebek mi anasindan yedi dogmus bebegim mi??laf salatasi hepsi

8
3
yanıtYanıtla
FIRAT:

TÜRKİYEDEKİ YAHUDİLERİ SINIRDIŞI ETMEKTE TEKLİFLER ARASINDA OLMALIYDI..ŞİLİ VE VENEZULLA BİLE BİZDEN DAHA DİRAYETLİ KARARLAR ALDILAR HRİSTİYAN OLMALARINA RAĞMEN...ALLAH ONLARA DA ŞAHADET NASİP ETSİN.

10
1
yanıtYanıtla
MAHSUN KAPLAN:

BM DE SÖZ HAKKI BİLE OLMAYAN TÜRKİYE İSRAİLE KAFAMI TUTUYOR:)) BM SON TOPLANTISINDA İSRAİLE KINAMA BİLE ÇEKEMEDİ SİZ ANCAK KATLİAMI SEYREDERSİNİZ..HANİ RTE FİLİSTİN İÇİN ÖNEMLİ BİR LİDERDİ HEPSİ OY İÇİN..ŞİMDİ İSRAİLE KİMSE BİRŞEY YAPAMAZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

7
4
yanıtYanıtla
TC:

sizi dinleyen kim türkiyenin itibarini yerle bir ettiniz

4
6
yanıtYanıtla
tarık:

barıs planına bak cay demle. hep ısraılden ıstemısler sankı ısraıl kabul edecek... ne zaman tutarlı bır yol ızledıkı bu hukumet sımdı ızlesın. tabı savas bıterse meydanlarda neyın sloganını atacakkı...

7
3
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title