Haberler

Ankara: Fazla Ödenen Nema Düzenlemesi Yarın Genel Kurul'da

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, fazla ödenen zorunlu tasarrufla ilgili yasa teklifini, yarın bütçe üzerindeki son konuşmalardan sonra ele alacaklarını açıkladı.

Genel Kurul'un, bütçeden sonra Salı, Çarşamba ve Perşembe günü çalışmalarını sürdüreceğini, bu sürede çıkarılmasında zorunluluk olan bazı düzenlemeleri yasalaştıracaklarını anlatan Kapusuz, bugün görüşmeler sabaha kadar sürebileceği için Genel Kurulun yarın saat 14.00'te toplanması konusunda da muhalefetle uzlaşma sağlandığını açıklamalarında ifade etti.

Parlamentoda gazetecilere açıklamalarda bulunan Kapusuz, zorunlu tasarruf ödemeleri sırasında Hazine'nin aktardığı parayı Ziraat Bankası marifetiyle gerçekleştirdiğini hatırlatarak, tasfiye işlemleri için yıllardan beri bir formül uygulandığını, bu formüle göre 235 bin emekliye 26 trilyon fazla para ödendiğini kaydetti ve, "Bu ödemelerde; 1 liradan 1000 liraya kadar farklı paralar var. Bunların geriye tahsil edilmesi, bir o kadar masraf getirecek" diye konuştu.

Bu konudaki yasa teklifinin, yarın bütçe üzerindeki son konuşmaların ardından ele alınacağını söyleyen Kapusuz, gruplarla bu konuda uzlaşma sağladıklarını, yılbaşından önce yasalaştırmaya çalışacaklarını kaydetti. Kapusuz, fazla ödemelerin alınmaması nedeniyle teklifin, 330 oy olan nitelikli çoğunluk gerektirdiğini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title