Haberler

    Ankara-Eskişehir Arası 1 Saat 5 Dakikaya Düşecek

    Güncelleme:

    600 milyon lira harcanarak yapılacak olan Başkentray Projesi ile Ankara - Eskişehir arasındaki seyahat süresi de 1 saat 5 dakikaya düşecek.

    Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yaptığı açıklamada, Ankara şehir içi ulaşımını rahatlatmak amacıyla mevcut demiryolu hattının yenilenmesi ve standardının yükseltilmesini kapsayan Başkentray Projesi'nin çalışmalarının 11 Temmuz'da başlatılacağını söyledi.

    YÜKSEK HIZLI TREN İLE ENTEGRELİ OLACAK

    Başkentray ile banliyö hattının metro standardına getirileceğini, demiryoluna alt ve üst geçitlerin yanı sıra köprülerin de inşa edilerek tüm hemzemin geçitlerin kaldırılacağını anlatan Arslan, Başkentray'ın, yüksek hızlı tren (YHT) ve şehir içindeki mevcut metro sistemleriyle de entegre hale geleceğini belirtti.

    600 MİLYON LİRA HARCANACAK

    Projenin, 600 milyon liraya yakın bedelle yapılacağını ifade eden Arslan, "18 ay sonra Ankaralı vatandaşlarımız raylı sistemle Ankara'nın dört bir yanına ulaşabilecek. İnşaat döneminde Ankaralıların sıkıntı çekmemesi amacıyla banliyö seferleri, sabah akşam 3'er sefer olarak sürdürülecek." dedi.

    "ANKARA-ESKİŞEHİR ARASI 1 SAAT 5 DAKİKAYA DÜŞECEK"

    Arslan, 36 kilometrelik Başkentray Projesi tamamlandığında günde ortalama 200 bin yolcu taşıyacağını söyledi.

    Ayrıca Ankara-İstanbul, Ankara-Konya ve Ankara-Sivas Hızlı Tren projelerinin Ankara şehir içi entegrasyonunu da sağlayacağını dile getiren Arslan, Ankara-Sincan arasında mevcut koridorda 19 dakika olan yüksek hızlı tren seyahat süresinin neredeyse yarı yarıya kısalarak 10 dakikaya ineceğini, azalan bu süreyle Ankara- Eskişehir arasındaki seyahat süresinin de 1 saat 5 dakikaya düşeceğini belirtti.

    ŞEHİR İÇİ MEVCUT RAYLI SİSTEMLERLE BAĞLANTILI OLACAK

    Bakan Arslan, Başkentray Projesi'nin şehir içindeki mevcut raylı sistemlerle de entegrasyonunun sağlanacağını ifade ederek, Keçiören Metrosu ile Ankara Gar'da, Batıkent Metrosu ile Yenişehir İstasyonu'nda, Ankaray'la ise Kurtuluş ve Maltepe istasyonlarında bağlantı yapılacağını bildirdi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Ahmet Arslan Eskişehir Ekonomi Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title