Haberler

Ankara Emitt Fuarına Hazırlanıyor

Ankara Kalkınma Ajansı EMITT Fuarı hazırlık çalışmaları kapsamında bir toplantı düzenledi.

Ankara Kalkınma Ajansı EMITT Fuarı hazırlık çalışmaları kapsamında bir toplantı düzenledi.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı - EMITT, 28 - 31 Ocak 2016 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları'nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB'in desteğiyle ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'nin (TYD) iş ortaklığında gerçekleşecek.

Ocak 2015'te gerçekleşen 19. EMITT Turizm Fuarı, 71 ülke ve 4 bin 550 kurum, kuruluş ve beldenin katılımıyla toplam 142 bin 100 ziyaretçiyi ağırladı. Ocak 2016'da düzenlenecek olan EMITT Turizm Fuarı 20. yılında, kongre turizmi, kış ve outdoor sporları turizmi ve sağlık turizmini de gündemine alarak 80 ülkenin katılımını hedefliyor.

Ankara Kalkınma Ajansı ve Ankara Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğünün koordinasyonunda Ankara'nın ilçeleri Ankara Standı çatısı altında toplanacak ve Ankara tanıtımı yapılacak. 350 metre kare alanda Ankara Standı eski Ankara Evi ve Ankara Kalesi şeklinde tasarlandı.

Fuarda yapılacak hazırlıklar ve faaliyetlere ilişkin olarak Ankara Kalkınma Ajansı binasında yapılan toplantıya Ankara Kalkınma Ajansı Kurumsal İletişim Birim Başkanı Gökhan Canlı, Nallıhan Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Arıcı, Ankara İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir, Beypazarı, Altındağ, Keçiören, Evren, Ayaş, Haymana, Kalecik, Güdül, Pursaklar, Gölbaşı, Kızılcahamam Belediye temsilcileri de katıldı.

Ankara Standında telkari işlemeciliği, ipek iğne oyası, çivisiz fıçı yapımı, ipek kozasından ipek çekimi etkinlikleri, Seymen kıyafeti, taş bebek, ipek iğne oyası, yumurta oyma, kök boyalı yöresel kilim, dokuma, bez, şal gibi yöresel ürünler tanıtılacak ve Çini, Tezhip, Ebru, Hattat, Bakırcı ustalarının katılımı sağlanacak.

Ankara Kalkınma Ajansı Kurumsal İletişim Birim Başkanı Gökhan Canlı ise geçen sene Ankara standının fuar tarafından hem en iyi stant hem de en iyi tanıtım yapılan stant ödülüne layık görüldüğünü ve fuarda Ankara'nın tanıtımın en iyi şekilde bu sene de yapılacağını ve Ankara tanıtımında ilçelerle birlikte çok iyi bir organizasyon hazırlandığını belirtti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türk Hava Yolları Doğu Akdeniz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title