Haberler

Ankara Devlet Tiyatrosu Perdelerini Engelliler İçin Açacak

Ankara Devlet Tiyatrosu, "Grönholm Metodu" isimli oyunu görme ve işitme engelliler için sahnelemek üzere perdelerini açacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu, "Grönholm Metodu" isimli oyunu görme ve işitme engelliler için sahnelemek üzere perdelerini açacak.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden (DT) yapılan yazılı açıklamada, İspanyol tiyatro, sinema, oyun yazarı ve çevirmen Jordi Galceran Ferrer'i uluslararası bir üne kavuşturan, 2003 yılında yazdığı kara komedi türündeki "Grönholm Metodu" isimli oyunun, 23 Ocak Cumartesi günü saat 15.00'te görme ve işitme engellilerle buluşacağı bildirildi.

DT'nin sanatsal faaliyetlerden engellilerin de yararlanabilmelerini desteklediği belirtilen açıklamada, bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atmanın gururunun yaşandığı ifade edildi.

Oyun sırasında görme engelli izleyicilere telsiz kulaklık verileceği, betimleme metnin diğer izleyicileri rahatsız etmeyecek şekilde kulaklıktan görme engellilere okunacağı, işitme engelliler için ise işaret dili tercümesinin yapılacağı bildirildi.

Ankara Devlet Tiyatrosunun geçen sezon, "Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali"nde de görme engelli çocuklara yönelik "Okuma Tiyatrosu" projesi ile "Gergedanlar Ateş Etmez" adlı oyunu sahnelendiği belirtildi.

"Grönholm Metodu" oyunu

Yönetmenliğini Sinan Pekinton'un yaptığı tek perdelik oyun, "Yaşamımızı sürdürmek, para kazanmak için insanlığımızdan ve önem verdiğimiz tüm değerlerden vazgeçebilir miyiz" düşüncesini ele alıyor.

Dekor ve giysi tasarımını Gözde Yavuz'un, ışık tasarımını Zeynel Işık'ın, müziklerini Ali Erel'in yaptığı eser, günümüz insanının yüzleşmek zorunda kaldığı, ancak bulanık cevaplar vermekle yetindiği gerçekleri sanatseverlerle buluşturuyor.

Oyunda Cüneyt Mete, Deniz Gökçe Yersel, Ünsal Coşar ve Nur Yazar rol alıyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ankara Devlet Tiyatrosu Devlet Tiyatroları Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title