Haberler

Ankara'dan Vanlı Aşçı Adaylarına Ziyaret

Ankara Matbah-ı Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gümüş, Van’ın Muradiye ilçesinde aşçılık eğitimi alan bayanları ziyaret ederek, Ankara’ya davet etti.

Ankara Matbah-ı Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gümüş, Van'ın Muradiye ilçesinde aşçılık eğitimi alan bayanları ziyaret ederek, Ankara'ya davet etti.

Gökhan Gümüş, Van Valiliği koordinasyonunda Muradiye Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülen "Muradiye'de Aşçılık ve İnşaat İşleri Mesleki Eğitim Projesi" kapsamında açılan aşçılık kursunu ziyaret etti. Nizamettin Aktaş Anadolu Lisesi'nde açılan kursta eğitim gören kursiyerlerle bir araya gelen Gümüş, 26-27 Nisan tarihleri arasında Diyarbakır'da yapılacak olan Doğu ve Güneydoğu Yöresel Yemek Yarışması'na da Vanlı aşçıları davet etti.

Burada konuşan Gökhan Gümüş, ülkenin en ücra yerlerinden biri olan Muradiye ilçesinde EKS Mutfak Akademisi'nden eğitmen getirerek kadınların istihdamını sağlamak amacıyla açılan kurs için emeği geçenlere teşekkür etti. Uygulamalı yemek tarifi veren Gökhan Gümüş, kursiyerlerin eğitimlerini desteklemek amacıyla tüm masrafların dernekleri tarafından karşılamak suretiyle Ankara'ya davet etti.

Proje kapsamında İstanbul'dan gelen EKS Mutfak Akademisi eğitmen şeflerinden Burhan Can, 15 kadının eğitim aldığını belirterek, "Kadınlar çok yetenekli ve başarılı, ilçeye farklı bir yemek kültürü getirip, sağlıklı beslenme konusunda farkındalık uyandıracaklardır. Kursumuza talep çok fazladır. İlçenin ve şehrin bu tür çalışmalara ihtiyacı günbegün artmaktadır. Turizm potansiyeline sahip bir şehrin bu tür çalışmalara ihtiyacı vardır" dedi.

Kursiyerler ise, Ankara'ya davet edilmelerine çok memnun olduklarını belirterek, değişik illerde başka aşçılarla birlikte uygulamalı çalışmanın kendileri için büyük bir fırsat olacağını belirttiler. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Van Valiliği Muradiye Gümüş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title