Haberler

Ankara'dan Merkel'e Rest: Avrupa'nın İlk Dört Büyüğü İçindeyiz

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu, "Türkiye, Avrupa'nın 4 büyük ülkesinden biridir. AB'nin stratejik zekası varsa Türkiye'nin tam üyeliğini hayata geçirir." dedi.

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Pazar günkü Türkiye ziyareti öncesinde AB'ye Türkiye'nin stratejik konumu çerçevesinde önemli mesajlar verdi

Bakan Sinirlioğlu, "Türkiye, Avrupa'nın 4 büyük ülkesinden biridir ve öyle kalacaktır. Biz bu kararı verdik. AB bu kararı vermeyip taktik görürse işbirliğimiz böyle sınırlı olur. Eğer stratejik zekaları varsa Türkiye'nin tam üyeliğini hayata geçirmek için çaba sarf ederler.

"4 BÜYÜKTEN BİRİYİZ"

Sinirlioğlu'nun, Türkiye'nin Avrupa'nın ilk dört önemli devleti arasında yer aldığını ifade etmesi dikkat çekiciydi. Sinirlioğlu ülke ismi vermedi ancak bu 4 devlet; Türkiye'nin yanı sıra Almanya, İngiltere ve Fransa olarak algılandı.

ETEKLERİ TUTUŞTU

Aylan bebeğin dünya kamuoyunu sarsan fotoğrafı ve Suriyeli mültecilerin Avrupa'ya yönelmesi, uluslar arası siyasette yeni bir tablo ortaya çıkardı. Avrupa, Suriye kaynaklı düzensiz göçmen paniği içine girdi. Bu çerçevede Tükiye'ye son dönemde Avrupa'dan dıişleri bakanı seviyesinde bir dizi ziyaret yapıldı. Almanya Başbakanı Angela Merkel de, Pazar günü Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunacak.

ANA GÜNDEM: MÜLTECİLER

Merkel; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek. Bu görüşmelerin ana gündem maddesini Suriye kaynaklı düzensiz göçmen sorununun oluşturması bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu, dün gazetecilerle sohbet ve bilgilendirme toplantısında biriraya geldi. Kameraların olmadığı toplantıda Sinirlioğlu'nun satır arasında verdiği bir mesaj dikkat çekiciydi.

AVRUPA'NIN DÖRT BÜYÜĞÜ

Sinirlioğlu, "Türkiye, Avrupa'nın 4 büyük ülkesinden biridir ve öyle kalacaktır. Biz bu kararı verdik. AB bu kararı vermeyip taktik görürse işbirliğimiz böyle sınırlı olur. Eğer stratejik zekaları varsa Türkiye'nin tam üyeliğini hayata geçirmek için çaba sarf ederler. Biz Türkiye'ye yardım istemiyoruz. Mültecilere yardım yapılsın" dedi.

"EĞER ZEKALARI VARSA..."

Sinirlioğlu, şöyle devam etti:

"AB, birden bire Türkiye'yi yeniden keşfetti. Türkiye'nin ne istediğini bazen soruyorlar. Türkiye'nin ne istediğini 52 yıldır öğrenmedilerse yapacak bir şey yok. Biz, bir kriz anında hatırlanacak ve sadece taktik nedenlerle işbirliği yapılacak bir ülke değiliz.
Türkiye, tarihiyle, coğrafyasıyla bir Avrupa ülkesidir. Bu konuda da kendi kendimizi onlar Avrupa, biz Türkiye'yiz gibi bir noktaya sokmayalım. Türkiye'nin AB'ye girişi bir ulusal, stratejik hedeftir. Aynı zamanda da bir dış politika hedefidir.

"BURASI DEPREM BÖLGESİ"

AB'ye tam üyelik AB'nin vereceği bir stratejik karardır. Biz o kararı zaten verdik. AB taktik nedenlerle, Türkiye'yi sadece iş birliği yapılacak bir ülke olarak görürse cevabımız bellidir. Avrupa için Türkiye stratejik bir ortaksa, eğer AB'ye Türkiye'nin üyeliği bir yarar sağlayacaksa buna karar verdilerse biz zaten hazırız birlikte çalışmaya devam ederiz. Ama Türkiye'nin katılım müzakerelerinin, tamamen siyasi nedenlerle askıda tutulması AB'ye herhangi bir yarar getirmemektedir. bugün karşı karşıya kaldıkları kriz ve krizin aşılmasında Türkiye'nin kilit ülke olduğunu hepsi dile getiriyor. Yalnız bu kriz geçici bir kriz değil. Burası bir deprem bölgesi." (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Feridun Sinirlioğlu Angela Merkel Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (230)

biriMobil-IOS:

Ben avripada yasiyorum burasi cennet gibi siz kim ab girecekmissiniz yaziklar olsun size hep halki kandirdiniz uyuyan koyunlariniz sayesinde

20
48
yanıtYanıtla
Ggg:

Özünü kaybetmiş hainsin sen , gelme ülkemize sen pislik

yanıt21
yanıt7
yürü git:

Yürü git asimile olmuşsun sen. Benliğini kaybetmişti sen.Ordan dilini buraya uzatma zavallı müsvette seni

yanıt4
yanıt2
TÜRKOGLUTÜRK:

TÜRKIYEyi tebrik ederim oyun sonuna kadar AKPye, , simdiye kadar, o kadar Basbakanlar geldi almanyaya. hep boyun egdiler. AKP boyun egmiyor. Almanyada yasadigigim icin bilirim. . Gurur duyuyorum AKP. . . SINIRLIOGLU kim diyen kisiye lafim cokkk. . .

49
15
yanıtYanıtla
TC VATANDAŞI:

Bilmeden konuşma demekki sen almanyada koyun gibi yaşamıssın. . 2013 yılında yapılan anlaşma nedeni ile TÜRKİYE avrupanın mülteci çöplüğü olacak avrupa birliği ülkelerin oturma izni vermediği tüm mülteciler Türkiyede yeni yapılacak mülteci kamplarında kalacaklar.

yanıt4
yanıt7
türk:

açacasın kapıları salacaksın avrupaya alayını

48
2
yanıtYanıtla
...TAŞOVA...:

VATAN İÇİN, BAYRAK İÇİN, EZAN İÇİN OYLAR KESİNLİKLE.. AKP ye..CHP ve HDP DEN UZAK DURUN...BU SOL BEYNAMAZLARA OY VERENLER GENELDE HAİN ERMENİLER,HAİN KROLAR, HAİN ALEVİLER,GAYLAR,YUMUSAKLAR,LEZBİYENLER,ŞARAPÇILAR, ESRARCİLARDIR...BAYRAK VE DİN DÜŞMANLARI HEP SOLA OY VERİRLER....MİTİNG YAPARLAR,TÜRK BAYRAĞI TAŞIMAZLAR.... UYANIK OL MÜSLÜMAN TÜRK OĞLU....SAĞCILAR VAKİT BİRLEŞME VAKTİDİR... GELİN ...AKP DE BİRLEŞELİM.....

28
19
yanıtYanıtla
Varandas:

Vatan bayrak düşünen akp ye oy mu verir. Kör kürsünüz....

yanıt1
yanıt3
adam:

tamamen seçim yatirimi yalanci sahtekar vanminutcular

15
31
yanıtYanıtla
İzmirliMobil-IOS:

AKP ülkeyi böldü dıyor çok bilmiş ulan 14 yıldır barış çığlıkları atıyor bu adamlar senin cem evleri bu adamlar Zaman'ında var olduklarını anandılar Doğu bu adamlar zamnında görmediği yatırımları gördü dünyada nerde mahsun var bu adamlar sahib çıktı sesini çıkarttı ülkemizi gelişmesini tüm dünya izliyor bizim fesatlar yok böldü yok şöyle nankörler RTE olmasydı şuan Suriye'den farkımız yokdu ülkeler güçlü liderlerle yönetiliyor RTE güçlü sert tüm dünya annadı

29
15
yanıtYanıtla
Tüm 230 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title