Haberler

Ankara'daki Uyuşturucu Ticareti ve Cinayet Davası

Suç örgütünün liderleri oldukları iddia edilen 3 kişinin müebbet hapis istemiyle yargılandığı 79 sanıklı davanın görülmesine devam edildi Sanıklar duruşmada sandalyeleri kırarak müştekilere fırlattı.

Başkentte, suç örgütü liderliği, cinayet, uyuşturucu ticareti ve yağma gibi birçok suçtan müebbet hapis istemiyle yargılanan, arasında Arif Ötleş'in de bulunduğu sanıklar, duruşmada sandalyeleri kırarak müştekilere fırlattı.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Arif Ötleş'in de arasında bulunduğu 22 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar ve tarafların avukatları katıldı.

Kimlik tespiti ve iddianamenin özetlenmesinin ardından sanıklar savunmalarını yaptı.

Sanıklardan Arif Ötleş, savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek iddianamede belirtilen uyuşturucularla ilgisi olmadığını, polisin boş evde uyuşturucu bulduğunu ve suçu kendisine yüklemeye çalıştığını ileri sürdü.

Ötleş, iddianamede geçen cinayetlerle de ilgisinin olmadığını savundu.

-Sandalyeler kırıldı, duruşmaya ara verildi-

Duruşma sırasında bazı sanıklarla izleyiciler arasında sözlü tartışma yaşandı. Ötleş ve bazı sanıklar, oturdukları sandalyeleri kırarak müştekilere fırlattı. Yaşanan arbede sırasında olası bir firar girişimine karşı jandarma ve polis duruşma salonunun kapısını kilitledi.

Duruşmaya güvenliğin sağlanması için ara verildi.

Mahkum nezarethanesine götürülen sanıklar, daha sonra tek tek duruşmaya getirilerek ifadeleri alındı.

Salonda yaşananlar da duruşma tutanağına geçirildi.

Savcı İlhan Ayaz, sanıkların kamu malına zarar verdiğini ve kaçma şüphesi yarattığını, tutanakla duruşma zaptının cumhuriyet savcılığına gönderilerek sanıklar hakkında "kamu malına zarar vermek, tehdit ve güvenlik kuvvetlerini yaralamak suçundan" işlem yapılmasını talep etti.

Ayaz, sanıkların tutukluluğunun devamına karar verilmesini istedi.

Kararı açıklayan mahkeme, sanıklardan Akif Cihangir, Ahmet Yıldırım ve Turgay Çakır'ın tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Ancak Hakim üyelerden Nazife Çoruh, Akif Çinangir'in tahliyesine şerh koydu.

Diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, "sanıkların duruşmanın düzenini tehlikeye soktukları, kamu malına zarar verdikleri ve şikayetçileri tehdit ve hakarette" bulundukları gerekçesiyle bundan sonraki duruşmaya getirilmemesine karar verdi.

"Duruşma salonundaki oturma koltuklarına zarar vermek, kamu görevlisine karşı direnme ve kasten yaralama ile duruşma salonunda bulunan olayın şikayetçisi Mehmet Dönmez'e yönelik tehdit ve hakaret suçlarına yönelik" suç duyurusunda bulunulmasına da karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

-İstenen cezalar

Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Şahin tarafından hazırlanan iddianamede, Arif Ötleş, Kadir İnan ve Yavuz Ötleş'in, 2 kişiyi "kasten öldürmek" suçundan ayrı ayrı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisleri istendi. Üç şüphelinin, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "genel güvenliği tehlikeye sokma", "tehdit", "kasten yaralama", "mala zarar verme", "nitelikli yağma", "hürriyeti yoksun bırakma" ve "görevi yaptırmamak için direnme" gibi suçlardan da ayrı ayrı 235 yıldan 270 yıla kadar cezalandırılmaları talep edilmişti. Diğer 76 şüpheliye ise çeşitli suçlardan ceza istenmişti.

İddianamede Arif Ötleş'in, 18 Mart 2013'te yakalanmasının ardından uyuşturucu maddelerin saklandığı adreslere yapılan baskınlarda, 1 ton 42 gram esrar ve 366 gram kokain ile silah ve mermiler ele geçirildiğine yer verilmişti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title