Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Kayseri'de bazı kurum ve kuruluşların temsilcileri, başkentteki terör saldırısını kınadı.

Kayseri'de bazı kurum ve kuruluşların temsilcileri, başkentteki terör saldırısını kınadı.

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, önceki gün Ankara'da ve Diyarbakır'da meydana gelen ve çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirdiği terör eylemlerini değerlendirerek sorumluların derhal gereğini yapması gerektiğini ifade etti.

İnsanlık suçu olan terörü yapanları, yaptıranları ve buna neden olanları lanetlediklerini belirten Keskin, şunları kaydetti:

"Ülkemizin peş peşe yaşanan terör olayları ile adının anılmasına, vatandaşlarımızın haince katledilmesine ve bizleri ayrıştırmaya artık dur demenin zamanı gelmedi mi ' Neden tek ses, tek yürek olamıyor, kardeşlik söylemleri yerine kin, nefret, ayrıştırma söylemlerini ön plana çıkarıyoruz ' İçimiz kan ağlıyor. Yeter artık. Bu ülke, bu toplum bunları hak etmiyor."

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu da Ankara'da düzenlenen bombalı saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve acılı ailelere de sabırlar dileyen Olgunharputlu, şu ifadelere yer verdi: "Bu terör eyleminin başkentin göbeğinde vuku bulması manidardır. Saldırı doğrudan ülkemize, Türk halkına yöneliktir. Oluşturulmak istenen kaos ortamı şüphesiz Türkiye'nin aleyhinedir. Bu ve benzer saldırılar karşısında millet olarak dimdik ayakta duracağımıza olan inancımız tamdır. Terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Ülkemizin geleceği aydınlıktır. Geçmişte yaşanan fırtınaları nasıl atlattıysak bunu da aşacağız. Bundan zerre kadar tereddüdümüz yoktur.

Milletimizin başı sağ olsun"

Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan da terörün karanlık ve kanlı yüzünü bu kez Ankara'da gösterdiğini belirtti.

Ankara'da askeri servis konvoyuna yönelik yapılan "alçak" terör saldırısında çok sayıda şehit verildiğini ifade eden Kalkan, "Türkiye'mizin birliğine, huzuruna ve bütünlüğüne karşı yapılan terör saldırılarını kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, "Yapılan alçakça ve haince saldırı hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır" dedi.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Adına açıklama yapan Ahmet Taş da, Türkiye'nin PKK ve diğer terör örgütlerinin saldırıları ile köşeye sıkıştırılmak istendiği, Suriye'de ki hava bombardımanları sonucu büyük bir sığınmacı akınıyla karşı karşıya bırakıldığı bir ortamda başkent Ankara'da kanlı bir terör saldırısı yaşandığını belirtti.

Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı İsmail Ulusoy ve Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener de terör saldırılarını kınadı.

Kaynak: AA / Güncel

Feyzullah Keskin Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

title