Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

ŞANLIURFA/MALATYA/ Ankara'daki terör saldırısı, Şanlıurfa, Malatya ve Gaziantep'te bazı gruplar tarafından protesto edildi.

Şanlıurfa Barosuna bağlı bir grup avukat, Adliye Sarayı önünde toplandı. Cübbelerine siyah kurdele takarak, saldırıyı kınayan avukatlar adına açıklamaya yapan Baro Başkanı Hikmet Delebe, saldırıda hayatını kaybedenlerin tüm duyarlı çevrelerde büyük üzüntüye neden olduğunu söyledi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki barolar ve hukukçular olarak bu saldırıları yapanların arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılması, olayın aydınlatılmasını istediklerini belirten Delebe, "Bu olayların aydınlatılması ve kovuşturmaların yapılması ve sorumluların yargılanması için takipte olacağız" dedi.

Ankara'daki mitinge aydın, emekçi, demokrat ve barış sevdalılarının katıldığını ifade eden Delebe, saldırıyı lanetlediklerini belirterek, hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Ölümlerin son bulmasını istediklerini vurgulayan Delebe, "Savaşılarak artık toplumların sorunlarını çözülemeyeceğini, ölümlerin, kıyımların, böylesi büyük acıların sorunun çözümüne katkı sunmadığının tecrübe edildiğini, çözümün müzakere ve diyalogda olduğunun ve çözüm masasına tarafların tekrardan oturması gerektiğinin bilinmesini istiyoruz" diye konuştu.

Saldırı nedeniyle dün grev yaptıklarını kaydeden Delebe, hafta boyunca duruşmalara cübbelerinde siyah kurdelelerle katılacaklarını sözlerine ekledi.

Malatya

KESK Malatya Şubesi tarafından Ankara'daki terör saldırısı protesto edildi.

Malatya Tren Gar'ı önünde toplanan grup, saldırıda hayatını kaybeden eski Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Malatya Şube Başkanı Kasım Otur için saygı duruşunda bulundu.

Ellerinde dövizler ve saldırıda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını taşıyan grup, sloganlar attı. Grup daha sonra Malatya Vergi Dairesi önüne gelerek Ankara'daki terör saldırında hayatını kaybeden vergi dairesi çalışanı Sezen Vurmaz için anma töreni düzenledi.

Maliye binasının önündeki törenin ardından dağılan grup, daha sonra Paşaköşkü Mahallesi'nde bir araya geldi.

Ellerinde dövizlerle sloganlar atarak Malatya Postane Meydanı'na kadar yürüyen grup adına konuşan Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybeden arkadaşları için büyük üzüntü içerisinde olduklarını söyledi.

Konuşmanın ardından 5 dakika oturma eylemi yapan grup, olaysız dağıldı.

Gaziantep

Gaziantep'te de bazı siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları üyeleri Ankara'daki terör saldırılarını protesto etti.

Yeşilsu Parkı'nda bir araya gelen grup, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Ardından oturma eylemi yapan grup adına konuşan Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, tarihin en alçak saldırısı için 3 gün yas ilan edildiğini anımsatarak, yas tutacaklarını ancak bununla yetinmeyeceklerini belirtti.

Talep ettikleri barış çerçevesinde davranarak emeğe saygı, barış ve özgürlük talepleri daha yüksek sesle dillendirmeye devam edeceklerini kaydeden Ersönmez, "Kimsenin en ufak kuşkusu olmasın ki bu ülkenin demokrasi güçleri 10 Ekim Ankarasını unutmayacaklar, unutturmayacaklar" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Şanlıurfa Gaziantep Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title