Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Ankara'daki terör saldırısı, Bakırköy ve Kadıköy'de CHP milletvekilleri, milletvekili adayları ve partililerce protesto edildi.

Ankara'daki terör saldırısı, Bakırköy ve Kadıköy'de CHP milletvekilleri, milletvekili adayları ve partililerce protesto edildi.

Bakırköy İncirli Meydanı'nda bir araya gelen partililer, "Her şeye rağmen barış", "Hain saldırıyı lanetliyoruz" yazılı pankartlar açıp, sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç, demokrasi ve özgürlük vurgusu yaparak, terör saldırısının failleri ve azmettiricilerin en kısa zamanda bulunması gerektiğini söyledi.

Saldırıda, özgürlüğün ve gençlerin hedef alındığını belirten Sevinç, "Acı içindeyiz, yastayız. Yüreğimiz dağlandı, boğazımız düğümlendi. Türkiye'nin güzel insanları, sevgiye bakan gözleri, barışa ve eşitliğe hasret yürekleri katledildi. Ülkemizi içten ve dışarıdan saran şiddet sarmalına karşı 'Barış hemen şimdi' demek için bir araya gelen canlar, Ankara'da patlayan bombaların kurbanı oldu. Ölüme sevinen, kandan beslenenler her kimse, onların bu ülke insanlarının birlikte yaşama iradesini yıpratmalarına asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

CHP Milletvekilleri Umut Oran, İlhan Cihaner, Bihlun Tamaylıgil ve milletvekili adaylarının da bulunduğu grup, açıklamanın ardından meydanda kurulan seçim çadırında parti üyeleriyle görüştü.

Yürüyüş sırasında tek yönlü trafiğe kapatılan Bakırköy-İncirli yolu protestonun ardından açılırken, yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü.

Kadıköy'de protesto

Kadıköy Boğa Meydanı'nda bir araya gelen CHP üyeleri de "İnadına Barış"  yazılı pankart açıp, sloganlar atarak İskele Meydanı'na kadar yürüdü. Burada, Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitiren CHP'lilerin fotoğrafları sıralanıp mumlar ve meşaleler yakıldı.

CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, grup adına yaptığı açıklamada, baskı, saldırı ve bombaların kendilerini korkutamayacağını söyledi.

Olaydan sonra herhangi bir görevden alma olmadığını dile getiren Narin, "Tüm izinleri alınmış bir miting için 'güvenlik zafiyeti var-yok' tartışması yapmak gereksizdir. Devlet tüm yurttaşlarının canını korumak zorundadır. Yüzün üzerinde insan, bu ülkenin başkentinde, güvenlik önlemlerinin yüksek olduğu bir kentte parçalanarak katledilmişlerdir. Ankara'da hepimizden bir parça öldü" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, milletvekilleri Oğuz Kaan Salıcı, Barış Yarkadaş ve Mahmut Tanal'ın da aralarında bulunduğu grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bakırköy Türkiye Kadıköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title