Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Suudi Arabistan, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Suudi Arabistan, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, Kral Selman bin Abdülaziz Al Suud'un başkanlığında, Riyad'daki Yemame Sarayı'nda toplandı.

Suudi Arabistan Haber Ajansı SPA'nın haberine göre, kurulun toplantısında, Ankara'da Cumartesi düzenlenen ve biri Filistin vatandaşı 97 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısı kınandı.

Suudi Arabistan'ın "kaynağı ne olursa olsun terörle mücadelede kardeş ülke Türkiye'nin yanında olduğu" vurgulanan toplantıda, İsrail ile Yahudi yerleşimcilerin, bölgede gerginliği tırmandırmaya yönelik tutumları ve Batı Şeria ile Gazze'de Filistinlilere yönelik saldırıları da kınandı.

Toplantıda Kral Selman, ülkesinin hacılara hizmet ve İslam dünyasının birlik ve beraberliğini sağlamakta üstlendiği göreve gölge düşürülmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

Mina'da şeytan taşlama yolunda çıkan izdihamın ardından ülkeye yönelik eleştirilere ilişkin Kral Selman, "Mina'daki izdihamdan siyasi kaos yaratmak, İslam dünyasını bölmek ve grupçuluk çıkarmak isteyen sorumsuzca açıklamalar, Rahman'ın misafirlerini (hacılar) ağırlamak ve İslam dünyasının birlik ve beraberliğini sağlamakta üstlendiğimiz yüce sorumluluk ve büyük görevi yerine getirmemize engel olmayacak" ifadesini kullandı.

Selman ayrıca, "gizli ellerin bu durumu suistimal etmesine izin vermeyeceklerini" dile getirdi.

Kurban Bayramı'nın ilk günü Mina'da yaşanan izdihamda, Suudi Arabistan yetkililerinin açıklamalarına göre 769 kişi hayatını kaybetmiş, 934 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Sultan Abdülaziz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title