Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

İzmir Barosu üyesi avukatlar, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

İzmir Barosu üyesi avukatlar, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

İzmir Adliyesi'ndeki Baro Vestiyeri önünde toplanan grup adına konuşma yapan Baro Başkanı Aydın Özcan, son dönemde çok sayıda yurttaşın terör saldırıları sonucu yitirildiğini belirterek, "İçimiz kan ağlıyor, acımız büyük" dedi.

Yetkilileri, savcıları ve hakimleri göreve davet ettiklerini ifade eden Özcan, "Olayın sorumluları derhal bulunarak yargı önüne çıkartılmalı, hesabı sorulmalıdır. Ülkemize bu acıyı yaşatanlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır" dedi.

-Duruşmalara girmeyecekler

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Özgürlükçü Hukuk Derneği'nin (ÖHD) İzmir şube üyesi avukatlar da Ankara'daki terör saldırısını protesto etmek amacıyla adliyede oturma eylemi yaptı.

Adliyenin içindeki vestiyer bölümü önünde toplanan avukatlar slogan attı, saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

ÇHD İzmir Şube Başkanı Şule Arslan Hızal, terör saldırısına tepki olarak ÇHD ve ÖHD üyelerinin bugün ve yarın duruşmalara katılmayacağını söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Aydın Özcan İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title