Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Ankara'daki terör saldırısı, Eskişehir'de yürüyüş ve basın açıklamalarıyla protesto edildi.

Ankara'daki terör saldırısı, Eskişehir'de yürüyüş ve basın açıklamalarıyla protesto edildi.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi'ndeki Hukuk Fakültesi önünde toplanan öğretim üyesi ve öğrenciler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önüne kadar yürüdü.

Yürüyüş sonrası grup adına açıklama yapan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pelin Yalçınoğlu, yaşanan acıyı tarif edecek kelime bulamadıklarını söyledi.

Yalçınoğlu, saldırıya uğrayan kişilerin, başvurusu 20 gün önce yapılan bir mitingde demokratik taleplerini dile getirmek için yola çıktıklarını anlattı. Barış için bir araya gelen insanların adeta katledildiğini savunan Yalçınoğlu, orada bulunup hayatta kalanların bu olayı asla unutmayacaklarını ifade etti.

Saatli Park'ta KESK'in basın açıklaması

İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda toplanan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ise saygı duruşunda bulunup slogan attıktan sonra yürüyüşe geçti. Pankart ve dövizler taşıyan bu kişiler, Hamamyolu Caddesi'ndeki Saatli Park'a kadar yürüdü.

Parkta açıklama yapan KESK dönem sözcüsü Yalçın Mutlu, Ankara'daki terör saldırısından duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Garın önünde miting için toplanıldığını anımsatan Yalçın, "Orada türkülerimiz, halaylarımız, simitlerimiz, çayımız, balonlarımız, coşkumuz, çocuklarımız ve dedelerimiz vardı. Bir saniye içinde bu tabloyu kana buladılar. 100'ü aşkın canımız gitti, 400'e yakın canımız yaralandı. Bu yolda canını veren arkadaşlarımızı unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

Gruplar, açıklamaların ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Üniversitesi Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title