Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Siirt'te faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ankara'da düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Siirt'te faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ankara'da düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Siirt Gazeteciler Derneği (SGD) Başkanı Atilla Durak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bazı iç ve dış güçlerin hedefi haline geldiğini ve Ankara'daki saldırının ülkenin birlik ve beraberliğini hedef aldığını söyledi.

Terör saldırılarına karşı en güzel cevabın birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek verilebileceğini ifade eden Durak, şöyle konuştu:

"Bu saldırıda da çok sayıda canımızı kaybettik. Bu gerçekten çok üzücü ve düşündürücüdür. Bu saldırılar, sadece hayatını kaybeden ve yaralananlara karşı değil, 7'den 70'e herkese yapılmış bir saldırıdır. Türkiye'nin geleceğini ve kardeşliğini hedef alan bu saldırılara karşı bizlere düşen en önemli görev, birbirimize kenetlenmek ve oyunlara gelmemektir. Bu saldırıyı gerçekleştiren ve gerçekleşmesinde parmağı olan herkesi lanetliyoruz. Faillerin bir an önce bulunup adalete teslim edilmesini temenni ediyoruz."

Durak, saldırıların ülkenin birlik ve beraberliğini bozamayacağını ve hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını belirtti.

"Saldırı, 78 milyonun tamamına kastedilmiş bir terörist faaliyettir"

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen) Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Şube Başkanı Mehmet Naci Özay da milletin huzur ve mutluluğunu baltalamak için terör eylemlerinin devam ettiğini söyledi.

Saldırının yürekleri dağladığını dile getiren Özay, şunları kaydetti:

"Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya, vatanımızı yaşanmaz hale getirmeye çalışanlara ve sürekli huzursuzluk ortamı oluşturmaya çalışanlara karşı milletçe teyakkuz halinde olup sağduyuyu elde bırakmamaya gayret etmeliyiz."

"Terör, etnik köken, çoluk çocuk, kadın erkek ayırmıyor"

Türkiye Kamu-Sen Siirt İl Temsilcisi Cengiz Özbilici ise, 7 Haziran seçimlerinin ardından ülkeyi huzursuzluk ortamına sürüklemeyi amaçlayan olaylara bir yenisinin eklendiğine dikkati çekti.

Terörün her türlüsünü lanetlediklerini belirten Özbilici, " Irkı, dili, dini, mezhebi olmayan terör yine birçok canı yakmış, ülkemizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Nereden ve kimden gelirse gelsin terörün her türlüsünü bir kez daha lanetliyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Siirt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title