Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısı Diyarbakır'da Kınandı

Diyarbakır’da toplanan bir grup, Ankara’daki barış mitinginde meydana gelen ve 30 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısını kınadı.

Diyarbakır'da toplanan bir grup, Ankara'daki barış mitinginde meydana gelen ve 30 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısını kınadı.

Aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ali Aydın, HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Ömer Önen ile Gülşen Özer'in bulunduğu bir grup, Ankara'daki terör saldırısını kınamak için Yenişehir ilçesinde bulunan Ofis AZC Plaza önünde toplandı. Bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların da destek verdiği eylemde savaş karşıtı sloganlar atıldı.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Diyarbakır 2 No'lu Şube Başkanı Arin Zümrüt Karakoyun, Canımızdan can alabilirler, ama amaç demokratik kitle örgütlerini zapturapt altına almaksa bunu asla başaramayacaklar. Kan emici vampirler, döktükleri kanda boğulacaklardır. Biz emekçiler, demokratik kitle örgütleri ve halk bu coğrafyaya özgürlük ve barışı getireceğiz" dedi.

Karakoyun'un ardından HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ömer Önen de Kürtçe bir açıklama yaptı.

Grup daha sonra ölenlerin anısına 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eyleminin ardından bir grup, İstasyon Caddesi üzerinden Sur ilçesine yürüdü. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Fırat Anlı Ömer Önen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title