Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısı

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Feyza Acısu'nun anne ve babası ile yakınları, patlamanın olduğu yeri ziyaret etti.

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Feyza Acısu'nun anne ve babası ile yakınları, patlamanın olduğu yeri ziyaret etti.

Feyza Acısu'nun anne, babası ve yakınları, Müslümanlarla Dayanışma Platformu üyeleri ile Kızılay'da terör saldırısının gerçekleştiği noktaya geldi.

Çeşitli sloganlar atan ve tekbir getiren platform üyeleri adına yapılan açıklamada, emperyal işgalci güçlerin İslam coğrafyasını yeniden dizayn etmek istediği, işgallerin, mezhep çatışmalarının, iç karışıklıkların bu nedenle gerçekleştiği savunuldu.

Saldırının kınandığı açıklamanın ardından konuşan Feyza Acısu'nun babası Selahattin Acısu şunları söyledi:

"Bu patlama, çocuklarımızı bizden ayırdı. Tabii, bu bir kader, bu olacakmış. Feyza'nın, diğer çocuklarımızın, gençlerimizin kaderinde bu varmış. Bunu yapanlar çok alçak insanlarmış, çocuklarımızın üzerinde bomba patlatarak, onları yakarak, parçalayarak bizleri bu acıyla baş başa bıraktılar. Allah, onları kahru perişan eylesin, onların cezasını versin, onları cehennemin en derin çukurlarına atsın."

Baba Acısu, patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ise sabır diledi.

Açıklamaların ardından Acısu'nun ailesi ve platform üyeleri, patlamada hayatını kaybedenler için dua etti.

"Terörle hiçbir amaç sonucuna ulaşamaz"

Öte yandan, Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Turhan İçli ve beraberindekiler, patlamanın yaşandığı yere geldi.

İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısına da değinen İçli, terör eylemlerini gerçekleştirenleri nefretle kınadıklarını söyledi. Terörün dini, ahlakı ve idealinin olmayacağını vurgulayan İçli, "Terörle hiçbir amaç sonucuna ulaşamaz ve bugüne kadar da ulaşmadı. Olan, yurttaşlarımıza, görevlilerimize olmaktadır" dedi.

Açıklamanın ardından saygı duruşunda bulunan konfederasyon üyeleri, olay yerine karanfil bıraktı ve dua etti.

Kaynak: AA / Güncel

Turhan İçli Kızılay Acısu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title