Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ankara'da düzenlenen terör saldırısını lanetlediğini belirterek, "Ülkemiz bir süredir terör odaklarının saldırılarının hedefi konumundadır. Milletiyle, devletiyle, tarihiyle büyük olan ülkemizi bu saldırılar asla yıldıramaz" ifadelerini kullandı.

Bayraktar, yazılı açıklamasında, Ankara'da Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına yönelik saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Türkiye'nin bir süredir terör odaklarının hedefi konumunda olduğuna işaret eden Bayraktar, "Milletiyle, devletiyle, tarihiyle büyük olan ülkemizi bu saldırılar asla yıldıramaz. Saldırıyı düzenleyen ve düzenletenlerin kanlı hesapları, her zaman olduğu gibi boşa çıkaracaktır. Teröre karşı tüm vatandaşlarımız ortak bir duruş sergilemeli, birlik ve beraberlik içinde hareket etmelidir" açıklamasında bulundu.

"Terörden medet umanları bir kez daha lanetliyoruz"

Ankara Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz da terörden medet umanları bir kez daha lanetlediklerini bildirdi.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün ise söz konusu saldırıdan dolayı derin üzüntü duyduklarını belirterek tüm Türkiye'ye başsağlığı dileğinde bulundu.

Şiddete ve teröre karşı toplumun tüm kesimlerinin göstereceği sağduyu ve hassasiyetin Türkiye'nin en büyük gücü olduğunun altını çizen Yenigün, "Ülkemizin huzur ve barış ortamına en kısa zamanda yeniden kavuşmasını teminen tüm yetkili ve ilgililerin birlik ve beraberlik içerisinde üzerlerine düşen görevleri gecikmeden yerine getirmelerini bekliyoruz" temennisinde bulundu.

"Oynanan oyunun farkındayız"

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Yaşar Doğan da toplumun birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik her türlü terör saldırısının karşısında olduklarını vurgulayarak, saldırının faillerinin bir an önce bulunarak hesap sorulmasını istedi.

TÜMSİAD'ın üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirten Doğan, şunları kaydetti:

"Sivil inisiyatifler olarak bizler oynanan oyunun farkındayız. Son aylarda, kadim medeniyetimizin bizlere manevi hediyesi olan değerlerimize, birlik ve kardeşliğimize ve bu toprakların güzel insanlarının huzurunu bozmaya yönelen terör saldırılarıyla karşı karşıyayız. Medeniyetimizde Türk, Kürt, Çerkez, Abaza, Gürcü, Alevi, Sünni Arap ya da azınlık yoktur. Medeniyetimizin özelliği, gerektiğinde tüm kimliklerimizi bırakıp manevi kardeş olma esasına dayanır. Bu özelliğimiz bizi diğer medeniyetlerden ayıran güçlü ve ayırt edici bir haslettir."

Doğan, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

"Türkiye terörün üstesinden gelecektir"

İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu da yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Başkentimizde yaşanan terör olayı sonucu çok sayıda askerimizin şehit olması, milletimizi derinden yaralamıştır. Şehitlerimizin ailelerinin acılarını paylaşıyor, hain saldırıda yaralananlara da acil şifalar temenni ediyoruz. Türkiye, ortak akıl, bilinç ve sağduyu ile terörün üstesinden mutlaka gelecektir. Bundan en ufak kuşku duymuyoruz. Milletimiz, yıllardır terör belasıyla mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile güvenlik güçlerimizle, ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışılan tüm kirli oyunları boşa çıkaracak güçte ve kararlılıktadır. Allah, bir daha böyle acıları milletimize yaşatmasın."

Kaynak: AA / Ekonomi

Şemsi Bayraktar Mithat Yenigün Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title