Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'daki patlamada yaralanan 186 vatandaşın hastanelerde tedavi edildiğini, 62'si olay yerinde 24'ü hastanelerde olmak üzere 86 vatandaşın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'daki patlamada yaralanan 186 vatandaşın hastanelerde tedavi edildiğini, 62'si olay yerinde 24'ü hastanelerde olmak üzere 86 vatandaşın hayatını kaybettiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin Başbakanlık Yeni Bina'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Türkiye'nin milletin birlik ve beraberliği demokrasinin sağlıklı yürüyebilmesini hedef alan, insanları da katlederek haince düzenlenmiş terör eylemiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

"Bedeli ağır olan, kaybımızın ağır olduğu ve son derece haince ve profesyonelce organize edildiği anlaşılan bir terör eylemine muhatap olduk" diyen Müezzinoğlu, millete, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da şifalar diledi.

Müezzinoğlu, saat 10.04 itibariyle çağrı geldikten sonra saat 10.08'de ambulansların harekete geçtiğini ve saat 10.11 itibariyle 21 ambulansın ekipleriyle birlikte vakalara ulaştığını anlattı.

Miting dolayısıyla olay yerinde 4 ambulansın görevli olduğunu belirten Müezzinoğlu, bu ambulansların da ilk andan itibaren olaya müdahale ettiğini bildirdi.

Bakan Müezzinoğlu, "İlk andan itibaren dinamik bir şekilde müdahale var ama eylemin büyüklüğü, iki ayrı noktada patlamanın olması ve olay yerinde olağanüstü bir panik ortamının olması tabii ki hem kayıplarımızın çoğalması hem de yaralılarımızın hızla hastaneye ulaşmasında, belki bazı aksamalar da olabilir ama dinamik bir ekip çalışması ve müdahale yapılmıştır" diye konuştu.

Haftasonu olmasına karşın, hastanelerde beyin cerrahından, plastik cerraha, yoğun bakım uzmanlarına kadar bütün ekiplerin çok kısa sürede oluşturulduğunu belirten Müezzinoğlu, olaydan yaklaşık 15 dakika sonra olay yerindeki ambulans sayısının 56 ekibe ulaştığını, UMKE ekiplerinin de görev aldıklarını açıkladı.

Müezzinoğlu, yoğun bir yaralı trafiği oluştuğuna işaret ederek, şu bilgileri verdi:

"Yoğun yaralı trafiğinde ayaktan gelenler dışında şu anda hastanelerimizde 186 hastamız tedavi oluyor. Bunlardan 28'i yoğun bakımlarda, 18'i ameliyathanede tedavi ortamında. Olay yerinde kaybettiğimiz vaka sayımız ne yazık ki 62. Bize ağır yaralı olarak gelip de kaybettiğimiz vaka sayımız da 24. Gerçekten çok ağır bir tablo. Yine ameliyathanede olan vakalarımız, yoğun bakımlarda olan vakalarımız dolayısıyla kayıplarımızın artmasından da açıkçası korkuyoruz. Ümit ederiz ki vaka yoğun bakımlarda veya yaralı vakalarımızı hayata tutundururuz."

Sağlık hizmetlerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için İstanbul'dan da mikro cerrahiden ve diğer ihtiyaç olabilecek dallardan uzmanların Ankara'daki hastanelere getirildiğini belirten Müezzinoğlu, farklı illerden gelen vatandaşlar da olduğunu, bu nedenle talep halinde ambulans helikopter ve uçakların hazır bekletildiğini söyledi.

"Kan ihtiyacı yok"

Terör eylemini bir farklı boyutuyla daha da ağırlaştıran bir sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Müezzinoğlu, ne yazık ki sosyal medyada yaygın şekilde vatandaşları paniğe götürecek haberlerin de yer aldığını bildirdi.

Özellikle kan ihtiyacı olmadığını açıklamalarına rağmen bu yönde yayınlar yapıldığına değinen Müezzinoğlu, "Şu anda 5 bin ünitenin üzerinde kanımız hastanelerimizde hazır. Bunun dışında ihtiyaç olduğu andan itibaren ilave 3 bin üniteyi de yedek olarak hazırlamış durumdayız" dedi.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Beyazıt İlhan ile de görüştüğünü dile getiren Bakan Müezzinoğlu, bu ağır sorunu daha da ağırlaştıracak, paniğe sürükleyecek, olumsuz haberlerin yapılmamasını da istedi.

Müezzinoğlu, olayın hemen ardından saat 10.20'de kriz masasını kurduklarını, tüm bilgilerin buradan takip edildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu anlamda vatandaşlarımızın asılsız haberlere itibar etmemelerini, özellikle vurgulamak istiyorum. Yine yaralısı olan, kaybıyla ilgili telaşı olan tüm vatandaşlarımıza da Alo 184 hattıyla devamlı 24 saat hizmet vereceğiz. Altyapıyı da kurduk. Dolayısıyla her türlü bilgi akışını birebir vatandaşlarımıza da vermek, onları bilgilendirmek ve ilave bir paniğe vesile olmamak adına her türlü tedbiri aldık. Çok ağır bir tablo. Milletimizin başı sağ olsun. Bu terör eylemlerine karşı birlik ve beraberlik içinde inanıyorum ki ülkemizle ilgili yapılan büyük hesapları, büyük oyunları el birliğiyle bozacağız."

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 1 Kasım'da sağlıklı şekilde sandığa gidilmesini de temenni etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Selami Altınok Kenan İpek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title