Haberler

Ankara'daki Patlamada Ölenler İçin Hakkari'de Anma Yürüyüşü

Hakkari'de Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) tarafından Ankara'daki patlamada hayatanı kaybedenler için anma yürüyüşü ve basın açıklaması yapıldı.

Hakkari'de Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) tarafından Ankara'daki patlamada hayatanı kaybedenler için anma yürüyüşü ve basın açıklaması yapıldı.

Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden 102 kişinin resimlerinin yer aldığı pankartları taşıyan Kesk'li üyelere, Hakkari Belediye Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız, Nazmi Coşkun, HDP ve DBP yöneticileri de destek verdi. Kesk binası önünden basın açıkamasının yapıldığı Belediye binasına kadar yürüyen grup adına basın açıklamasını KESK Hakkari Şubesi Dönem sözcüsü Süleyman Aşkan okudu. Aşkan, Ankara'ya barışı haykırmak için giden emekçilere yönelik düzenlenen saldırının üzerinden 1 ay geçtiğini, ancak patlama ile ilgili hala bir ilerlemenin kaydedilmediğini ileri sürdü. 1 ayın her saniyesini, her dakikasını, her gününü yasla, isyanla, öfkeyle geçirdiklerini ve hayatlarını kaybedenleri andıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Yoldaşlarımızın miraslarına, emek, demokrasi ve barış mücadelelerine layık olmak için birbirimize sarıldık. Dayanışma, bir nebze olsun acılarımızı hafifletti, kararlılığımızı biledi, geleceğe dair umudumuzu büyüttü. Bizler 10 Ekim Emek, Barış ve Demokrasi mitingiyle ülkemizin içine sürüklendiği çatışmalı ortama 'dur' demek istedik. Ülkemizdeki savaş iklimini ve ortamını dağıtmak, kendi var oluş ortamımızı korumak, emeğin haklarıyla barış ve demokrasi arasındaki dolaysız irtibatı kurmak istedik. Çatışmalardan en çok etkilenen, bedel ödeyenler olarak iktidarın ve Cumhurbaşkanının gerilimi artırıcı, kutuplaşmayı derinleştirici ve çatışmaları yaygınlaştıran politikalarına karşı halklarımızın ve emekçilerin özlemi ve talebi olan barış sesini yükseltmek, beyaz güvercinlerimizi ve balonlarımızı gökyüzüne uçurmak istedik."

- Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Fatma Yıldız Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title