Haberler

Ankara'daki Patlama

Sağlık Bakanlığınca Ankara Tren Garı'nda yaşanan patlama sonrası olay yerine 56 tam donanımlı ambulans sevk edildiği, aynı bölgede 10 ambulansın hazır bekletildiği ve gerektiğinde devreye sokulmak üzere 5 ambulans helikopter görevlendirildiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığınca Ankara Tren Garı'nda yaşanan patlama sonrası olay yerine 56 tam donanımlı ambulans sevk edildiği, aynı bölgede 10 ambulansın hazır bekletildiği ve gerektiğinde devreye sokulmak üzere 5 ambulans helikopter görevlendirildiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Ankara merkezindeki bütün hastanelerde uzman doktorların görev başında olduğu, ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinin aktif bir şekilde hizmet verdiği belirtildi.

Açıklamada, "Ankara Tren Garı'nda yaşanan patlama sonrasında olay yerine şu ana kadar biri çok sedyeli olmak üzere 56 tam donanımlı ambulans sevk edildi ve 10 ambulans da olay yerinde hazır bekletiliyor. Ayrıca ihtiyaç halinde kullanılmak üzere 5 ambulans helikopter görevlendirildi" ifadesine yer verildi.

Kızılay Kan Merkezinin koordinasyonunda tüm taleplerin karşılandığı bildirilen açıklamada, "Kan ihtiyacı bulunmamaktadır. Gelişmeler yakından takip edilmekte olup lojistik ve insan kaynağı anlamında herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır" bilgisi paylaşıldı.

-Türk Kızılayının çalışmaları

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada da Ankara Tren Garı civarında yaşanan bombalı eylemde ölü ve yaralı olduğu bilgisi üzerine alarm durumuna geçildiği ve yaralıların tedavisinin yapıldığı hastanelerin kan ihtiyacının karşılanmaya başlandığı belirtildi.

Kan talebini karşılayabilecek stokları hazır bulunduran Türk Kızılayı'nın bölgedeki tüm ekiplerini hastanelerden gelecek istekleri hızla karşılama konusunda harekete geçirdiği ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Gerekli görülmesi halinde çevre illerdeki kan merkezlerindeki kan stoklarını da yaralıların tedavisinin yapıldığı hastanelere sevk etmek için hazır bulunduran Türk Kızılayı, duyarlılık gösterip kanı bağışlamak isteyen vatandaşlardan da kan alımı yapacak. Bu konuda da tüm kan bağış merkezlerini alarm duruma geçiren Türk Kızılayı, gelişmeleri yakından takip etmektedir."

-"Hastanelerdeki yığılmalar, müdahaleyi engelleyebilir"

Türk Kızılayı Başkanı Ahmet Lütfi Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kan stoklarının yaralıların ihtiyacını karşılamaya yeterli olduğunu, kan vermek isteyenlerin, hastanelerdeki müdahaleleri engellememesi için Kızılay Kan Alma birimlerine başvurmasını istedi.

Akar, şunları kaydetti:

"Kızılayın kan stokları, patlamalar sonrası tüm ihtiyacı karşılayacak düzeydedir. Yaralıların götürüldüğü hastanelere acil kan takviyeleri yapılmıştır. Hastanelerdeki yığılmalar, yaralılara daha sağlıklı müdahale edilmesini engelleyebilir. Kan vermek isteyenler, Kızılay Kan Alma birimlerine başvurabilirler."

Akar, saldırıları kınayarak patlamada yaşamını yitirenlere baş sağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.

Kaynak: AA / Sağlık

Türk Kızılayı Kızılay Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title