Haberler

Ankara'daki Helikopter Kazası

Kazada şehit olan Teknisyen Kıdemli Başçavuş Salkım'ın babası ve kardeşi Ankara'ya gitti Amca Ahmet Salkım: "Acı haberi aldığımızda yıkıldık"

Ankara'nın Gölbaşı ilçesi yakınlarında, askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 4 askerden Tekirdağlı Teknisyen Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım'ın babası ve kardeşinin kaza haberi üzerine Ankara'ya gittiği bildirildi.

Şehidin, Karacakılavuz Beldesi Zafer Mahallesi'ndeki baba ocağına taziye için gelenleri amcası Ahmet Salkım kabul ediyor.

Salkım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehidin 40 gün önce kardeşinin nişan töreni için Karacakılavuz'a geldiğini söyledi.

En son nişan töreninde görüştüklerini belirten Salkım, şöyle konuştu:

"Çok sakin ve sessiz biriydi ve bizim evladımız gibiydi. Acı haberi aldığımızda yıkıldık. Hala bir umut, bekleyiş içerisindeyiz. Öldüğüne bir türlü inanamıyoruz. Taziyeleri kabul etmeye başladık. Yaşlı olan büyükannesi henüz şehit olduğunu bilmiyor. Sadece helikopter kazasından bilgisi var. Babası ve kardeşi Ankara'ya yola çıktılar. Erdinç'in Annesi 2000 yılında vefat etti. Şehit haberini de bize eşi telefonla arayarak verdi. Çok üzgünüz."

Şehidin Ada adında 5 yaşında bir kız çocuğu olduğu öğrenildi.

Şehidin cenazesinin, Ankara'daki törenin ardından Karacakılavuz beldesinde defnedileceği belirtildi.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesi yakınlarında, askeri helikopterin düşmesi sonucu Kara Pilot Binbaşı Ahmet Duman, Kara Pilot Üsteğmen Emre Acar, Teknisyen Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım ile Teknisyen Başçavuş Hüseyin Uluçeşme şehit olmuştu. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Güncel

Karacakılavuz Politika Güncel Haberler

title