Haberler

Ankara'daki Bombalı Saldırıya Diyarbakır'da Tepki Yürüyüşü

Ankara'da dün meydana gelen 95 kişinin ölümü, yüzlerce kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırı, Diyarbakır'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri öncülüğünde düzenlenen bir yürüyüşle protesto edildi.

Ankara'da dün meydana gelen 95 kişinin ölümü, yüzlerce kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırı, Diyarbakır'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri öncülüğünde düzenlenen bir yürüyüşle protesto edildi.

Aralarında Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Diyarbakır Barosu, Tabipler Odası, İHD, DBP, HDP'li milletvekilleri ve milletvekili adayları, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB), DOGÜNSİFED, DİSİAD ve Azrailler Taraftar Grubu gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin yeraldığı STK'lar öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 5 bin kişi katıldı. 2006 yılında Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi'ndeki Koşuyolu Parkı'nda meydan gelen ve çoğu çocuk 10 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının yaşandığı yerden başlayan yürüyüş, 4 Haziran günü HDP'nin mitinginde patlayan bombanın yaşandığı İstasyon Meydanı'nda son buldu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak ile STK temsilcilerinin, 'Herşeye rağmen barış' pankartı taşıdığı görülürken, yürüyüş boyunca alınan sıkı güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Yürüyüşün ardından İstasyon Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen DBP Eşbaşkanı Kumaran Yüksek, herkesin bu saldırıya karşı çıkması gerektiğini belirterek, "Ben insanım diyen herkesin bu katliama karşı çıkması gerekiyor. Buraya gelen kardeşlerimiz ve buraya gelemeyen Kürdistan'ın tüm kentlerinde, bu katliamcıları boğacak ve tasfiye edecek büyük bir potansiyel bizimledir, yüreği sizinle atıyor. Türkiye toplumunun tamamının da yüreğinin yandığına inanıyorum. Diyarbakır'da, bu meydanda bombayı patlatanlarla, dün Ankara'da bombayı patlatanlar aynı zihniyet ve anlayışa sahip olanlardır" dedi. Konuşmaların ardından grup sessizce dağıldı. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tabipler Odası Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title