Haberler

Ankara'daki 39 Gölete Yavru Sazan Bırakıldı

Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden, 150 bin 150 adet pullu yavru sazanın ildeki 39 gölete bırakıldığı bildirildi.

Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden, 150 bin 150 adet pullu yavru sazanın ildeki 39 gölete bırakıldığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Ünitesi tarafından üretilen 150 bin 150 adet yavru pullu sazan, başkentte getirilerek 8 ilçede bulunan 39 gölete bırakıldı. Projeyle, gölet ve akarsulardaki balık stoklarının korunması, ekonomik değeri yüksek balık türlerinin artırılması amaçlandı.

Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, ortalama 4 gram ağırlığındaki sazan yavrularının 3-4 yıl sonra avlanabilir asgari boy olan 40 santimetreye ulaşacağını aktararak, "Balıklandırma çalışmalarında özellikle amatör balıkçıların avcılıkta yararlanabileceği su kaynakları tercih edildi. Su kaynaklarının kirletilmemesi ve suyun tasarruflu kullanılmasının yanı sıra avcılıkta belirlenen yasak ve sınırlamaya titizlikle uyulması sularımızdaki doğal yaşamın devamlılığı ve sürdürülebilirliği için çok önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.

Hirfanlı ve Sarıyar baraj göllerinin ticari avcılığa açık olduğunu, bu iki göl dışındaki tüm göl ve göletlerin ticari avcılık için yasak olduğunu hatırlatan Temel, "Amatör avcılar boyu en az 40 santimetre olan en fazla 5 adet sazan avlayabilir. Bir amatör avcı suya en fazla üç kanca takılı dört adet olta bırakabilir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Muhsin Temel Akdeniz Kepez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title