Haberler

Ankara'da "Zoru Başaranlar" Programı

Ankara'da Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda kalan öğrencilerle sohbet programı yapıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda gerçekleşen "Zoru Başaranlar"' başlıklı söyleşi etkinliğinde Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, konuşma yaptı.

Ertürk, Kahramankazanlıların 15 Temmuz gecesi, 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkarak sivil halkı, TBMM'yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16'ları engellemeye çalışırken verdikleri destansı mücadeleyi öğrencilere aktardı.

15 Temmuz gecesi 10 bine yakın Kahramankazanlının 4. Ana Jet Üs Komutanlığı önünde toplandığını anlatan Ertürk, şöyle devam etti:

"Başkomutan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'halkımızı meydanlara bekliyoruz' emrinin ardından nasıl bir ilçenin birlik olduğunu, en karanlık gecenin nasıl en aydınlık sabaha vardığını, bir ülkenin geleceğinde bir ilçenin nasıl etkili olduğunu hep birlikte gördük. O gece 10 bine yakın Kazanlı atanmışından seçilmişine, memurundan işçisine gencinden yaşlısına üssün önündeydi. Tarlalarını yaktılar, üssün elektriklerini kestiler, F-16'lara göğüslerini siper ettiler. Üsse girmeye çalıştık ancak o sırada bize acımasızca ateş açıldı. 9 kardeşimiz şehit, 92 kardeşimiz ise gazi oldu. Kahramankazanlılar devletine milletine bayrağına ülkesine sahip çıktı. Bu ülke için gözlerini dahi kırpmadan ölüme gittiler."

"15 Temmuz'da tankla, topla, F-16'yla yıkamadıkları bu millete şimdi başka şekilde diz çöktürmek istiyorlar." diyen Ertürk, şunları kaydetti:

"F-16'ya kafa tutan, kurşuna kafa atan bu milleti, dövizle, kur artışıyla, ekonomik olarak diz çöktüreceklerini düşünenler yanılıyor. Bu alçaklar, bu milletin asilliğini, ferasetini, basiretini o kahramanlık ruhunu hiç anlamamışlar. 15 Temmuz'da yapamadılar yine yapamayacaklar. Bugün sizlerle bu sohbeti yapıyorsak,gazilerimiz ve şehitlerimiz sayesindedir. Allah hepsinden razı olsun."

Programa katılan öğrencilerin duygulu anlar yaşadığı ve gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Lokman Ertürk Türkiye Politika Güncel Haberler

title