Haberler

Ankara'da Yol Kenarı Otoparklarının Ücretsiz Olması

Ankara'da yol kenarı otoparklarının ücretsiz hale getirilmesinden vatandaşlar memnun olurken, otopark işletmecileri uygulamaya tepki gösterdi.

Ankara'da yol kenarı otoparklarının ücretsiz hale getirilmesinden vatandaşlar memnun olurken, otopark işletmecileri uygulamaya tepki gösterdi.

Ankara Ulus'ta esnafın otopark eylemi sırasında bir kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, yol kenarı otoparklarının bugünden itibaren ücretsiz olacağı açıklanmıştı.

Bazı yerlerde otopark işletmecileri karara uydu, bazı yerlerde ise ücret alınmaya devam edildi. Vatandaşlar, polis ve zabıtaya çok sayıda ihbarda bulunurken, otopark ücreti almayı sürdüren işletmeciler de kendini savundu.

Otopark işleten Rahmi Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıllık sözleşmeleri bulunduğunu ve bunun için 1 milyon 200 bin lira ödeme yaptıklarını söyledi.

Ancak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bir anda "otoparkların ücretsiz olduğunu" açıkladığını ifade eden Demir, kendilerine de bildirimde bulunulduğunu belirtti. Demir, "Ne olacak benim verdiğim 1 milyon 200 bin lira?" diye sordu.

Yargıya gideceklerini kaydeden Demir, otoparkçılığa devam edeceklerini dile getirdi.

Demir ile ortak olduğunu bildiren işletmeci Aydın Kaya da ruhsatlarının bulunduğunu, otoparklar ücretsiz olsa da mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini belirtti.

Kendilerinin 8 kişi çalıştırdığını ancak kent genelinde bin 500 kişinin işsiz kalacağını ifade eden Kaya, belediyenin vatandaşla kendilerini karşı karşıya bıraktığını savundu.

Başka bir bölgedeki yol kenarı otoparkında çalışan Barış Sezer ise 8 yıl cezaevinde yattıktan sonra otoparkçılık yapmaya başladığını anlattı.

Arkadaşlarıyla işsiz kaldığını, başka bir yerde işe giremediğini ifade eden Sezer, "Şimdi ne yapacağız biz?" diye sordu.

Otopark görevlisi diğer çalışanlar ise işsiz kaldıklarını ve kendilerinin de düşünülmesi gerektiğini kaydetti.

Vatandaş olumlu buldu

Öte yandan, Necatibey Caddesi'nde aracını yol kenarına park eden Eyüp Fındıklı, buraların ücretsiz hale getirilmesinin iyi bir karar olduğunu belirterek, Gökçek'e teşekkür etti.

Esnaf İlhan Yenigün de her gün Necatibey Caddesi'ne araç park ettiğini söyledi. Uygulamanın başladığı bugün itibarıyla işlerinin arttığını vurgulayan Yenigün, otopark konusundaki kararı doğru bulduğunu bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Melih Gökçek Rahmi Demir Ulus Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

Ankaralı:

Kaç zamandır park parasından milleti sömürdünüz birde çıkmış benim sözleşmem var diyo ğavat bu zamana kadar kazandığın fazlasıyla verdiğin parayı karşılar zaten herhalde onunla başkanı melihin park parasından olan yediği haram paralar onu doyurmadı sanırım

1
0
yanıtYanıtla
KIZILIRMAK CADDESİ ANKARA:

hizmet doğru olarak icra edilmiş olsa üzülecektim. ancak ne kadar at hırsızı kılıklı çakal çukal takımı adam varsa bunlara verilmiş bu işler. adamlar istedikleri gibi park ettiriyorlar. nerdeyse yolu kapatıp otopark olarak kullanacaklar. gelen geçen kadınları süzmeler laf atmalar. ne itlik varsa bunlarda. . ücret tarifesine de uyulduğunu hiç görmedim. fazla para isteniyor. ücret levhalarının olduğu tabelalar sökülmüş.

1
0
yanıtYanıtla
ANqaRaLı ):

ıyı olmuş aldığının paralara sayın ellerınızle makbuz yazıyosunuz sonra verdıgım paralar ne oluyo dıosunuz devletın verdıgı makbuzları vermıyor cogu yer elle yazılıyordu doğru karar melıh bey saollun . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title