Haberler

    Ankara'da Yaklaşık 15 Milyon TL'ye 70 Dev Havuz Yapılacak

    Güncelleme:

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilginç bir ihale daha açtı. Geçtiğimiz hafta yapılan ihaleyle, başkentin sembolü haline gelen havuzlara yenileri eklenecek.

    İhale kapsamında tavus kuşundan, balığa kadar birçok hayvanın heykelinin yaptırılması da hedefleniyor. 24 Nisan tarihinde yapılan "2106 yılı soyut heykel, vazo, hayvan heykeli, oturma grubu ve havuz alımı işi" ihalesi henüz resmi olarak sonuçlandırılmadı. İhale şartnamesine göre ise Ankara için değişik tarz ve şekillerde 70 adet havuz yaptırılacak. Yüksekliği 875 santimetreye kadar çıkacak olan havuzların bazılarında balık başta olmak üzere hayvan figürleri kullanılacak. Havuzlar şartnamelerde yer alan çizimlere uygun yapılmak zorunda olacak. Ayrıca yüksekliği 80 santimetre olan 30 ördek heykeli, uzunluğu 150 santimetre olan 10 balık heykeli, 210 santimetre uzunluğunda görkemli 2 tavus kuşu heykeli, 150 kilo ağırlığında 20 deniz atı heykeli, 12 salyangoz heykeli, değişik yüsekliklerde iki balık heykeli, uzunluğu 50 santimetre olan 12 kablumbağa heykeli, 225 santimetre uzunluğunda bir Ankara kedisi heykeli, bir zürafa ve bir Ankara keçisi heykeli de yaptırılacak.

    SOYUT HEYKEL SEFERBERLİĞİ

    İhale kapsamında bin 122 adet de dev vazolardan alınacak. Alım yapılacak bir diğer unsur da soyut heykel olacak. Belediye tarafından ihale şartnamesine konulan soyut heykel figürleri, ihaleyi kazanan firma tarafından yapılacak. 18 modelde yaptırılacak soyut heykellerin toplamı bin 297 adet olacak. Bunun dışında oturma grupları ve aydınlatma elemanları da alınacak. İhalenin sonuçlanmasından sonra kazanan firmanın tüm bu ürünleri temin etmek için 150 günlük bir süresi olacak. Bu sürede partiler halinde Büyükşehir Belediyesi'nin istediği yerlere teslimatları yapacak. Ayrıca heykeller ve havuzlar başta olmak üzere tüm ürünlerde 2 yıllık garanti aranacak.

    MALİYETİ MİNİMUM 15 MİLYON TL

    Kamu İhale Yasası'na göre, ihaleye çıkan bir idare; piyasa araştırması yapıyor ve yapacağı alımla ilgili yaklaşık maliyet belirliyor. Gelen teklifleri de bu yaklaşık maliyet kapsamında aşırı düşük veya çok yüksek diye sınıflandırıyor ve aşırı düşük tekliflerle ilgili sorgulama yapabiliyor. Ancak söz konusu yaklaşık maliyet ihale kesin olarak sonuçlandırılana kadar kamuoyuna açıklanmıyor. Bu ihalede de,yaklaşık maliyet bilgisi ihale sonuçlanmadığı için, henüz kamuoyuna açıklanmadı. Ancak ihaleyle ilgili süreç başlatılırken; idarenin "yaklaşık maliyet" hesabı kapsamında bir şikayet başvuru bedeli de belirleniyor. Yaklaşık maliyetin büyüklüğüne göre, ihaleye şikayet bedeli de artılıyor. 2016 yılı başında, yaklaşık maliyeti 15 milyon TL'ye kadar olan ihaleler için 10 bin 118 TL şikayet başvuru bedeli alınacağı, yaklaşık maliyeti 15 milyon ve üzerinde olanlarda ise söz konusu bedelin 13 bin 491 TL olacağı açıklandı. Bu ihalede de, şikayet bedeli 13 bin 491 TL olarak duyuruldu. Bu da, ihalenin yaklaşık maliyetinin 15 milyon TL veya üzerinde olduğunu gösteriyor. Bir başka deyişle idarenin hesaplamasına göre, bu ihale kapsamında yapılacak alımların toplamı minimum 15 milyon TL olacak.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Emlak Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
    500

    Yorumlar (16)

    kafası karışık:

    yazık ya allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın gereksiz şeyler yaptıracağınıza işçiye verin o paraları

    7
    4
    yanıtYanıtla
    Can:

    Ha işte böyle hdp yi Meclis''ten atın sonra istediğiniz gibi taş duvar yol ihalesi bahanesi ile çalın çırpın hırsızlık artık sizin kanınıza işlemiş

    2
    7
    yanıtYanıtla
    AKEPE BİTİRDİN MEMLEKETİ.:

    İHALEYİ KİMİN ALACAĞI ZATEN BELLİDİR

    6
    1
    yanıtYanıtla
    Adınızı Yazın:

    fabrıka yapın

    6
    0
    yanıtYanıtla
    akepe sanatı:

    Çapsız, zevksiz ve sanattan yoksun işler. Yeni AKP anlayışı.

    4
    1
    yanıtYanıtla
    tükürürüm sizin din anlayışınıza:

    heykellere ucube diyen, tükürürüm böyle sanatın içine diyen, sarıklı-cüppeli dinciler heykelden iyi para götürüldüğünü görünce, vatandaşın milyon liralarını heykele sıvamaya başladılar. . . .

    4
    1
    yanıtYanıtla
    Adınızı Yazın:

    Allah belanızı verecek

    4
    1
    yanıtYanıtla
    metrodan banane heykel iyi para bırakıyo:

    Ankara Buyuksehir Belediyesinin borcu 5. 8 Milyar Lira. Metro yapilacak diye alinan krediler carcur edildi, insaati devlet uzerine aldi. Vatandastan tikir tikir alinan dogalgaz paralari Botas''a (yani devlete) odenmiyor. Ama zihni sinir projelerine para var. Ornek dunyanin en yuksek fiskiyesi (calismiyor), her cocuga bisiklet projesi (bisikletleri goren yok),

    3
    1
    yanıtYanıtla
    ....:

    yine hürriyet yine saçmalık . . .

    2
    2
    yanıtYanıtla
    blueice:

    Göz göre göre hırsızlık yapılıyor. Bu ülkede açlıktan ölen , tedavi edilemediği için ölen , evi olmadığı iin sokaklarda yatan , işsizlikten kırılan milyonlar var. Madem devletin parası var önce buralara harcamalı.

    2
    1
    yanıtYanıtla
    Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title