Haberler

Ankara'da Tarım İşçilerinin Yaşadığı Evi Su Bastı

Ankara'nın Ayaş ilçesi ve çevresinde etkili olan sağanak nedeniyle Akkaya Mahallesinde tarım işçilerinin yaşadığı evi su bastı.

Ankara'nın Ayaş ilçesi ve çevresinde etkili olan sağanak nedeniyle Akkaya Mahallesinde tarım işçilerinin yaşadığı evi su bastı.

Alınan bilgiye göre, Ayaş ilçesinde yaşayan tarım işçileri Halit Gülümsel ve Mehmet Elçin'e ait yerleri sel suları bastı.

Halit Gülümsel, gazetecilere yaptığı açıklamada, sel sularının önüne ne kattıysa sürüklediğini belirterek, "Oturduğumuz mekanları çamur deryasına çevirdi. Eşyalar, kullanılamayacak derecede zarar gördü." dedi.

Akkaya Mahallesi Muhtarı Mustafa Uğur da tarım işçilerinin oturduğu alanlarını da sel bastığını vurgulayarak, "Köyümüzde ekili alanlar oldukça zarar gördü. Hasar gören arazilerimizi sürmeye hazırlanıyoruz. Akkaya Mahallesi arazilerinde domates, biber, patlıcan, havuç ve marul gibi sebzeler kalmadı." ifadelerini kullandı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin mahallelerde hasar tespit çalışmasında bulunduğunu aktaran Uğur, bazı bölgelerde yüzde 50, bazılarında ise yüzde 80 civarında hasar tespitinin yapıldığı dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title