Haberler

Ankara'da Partilerarası Bayramlaşma : Paralel Yapı Operasyonu da Konuşuldu

AK Parti'de sabah saatlerinde başlayan bayram ziyaretleri kapsamında; CHP ve MHP heyetlerinin ardından parti genel merkezine sırasıyla; HDP, SP, BBP, DSP, DP ve HÜDAPAR heyetleri geldi.

AK Parti'de sabah saatlerinde başlayan bayram ziyaretleri kapsamında; CHP ve MHP heyetlerinin ardından parti genel merkezine sırasıyla; HDP, SP, BBP, DSP, DP ve HÜDAPAR heyetleri geldi.

Partilerarası bayramlaşma ziyareti BBP Genel Merkezi'nde devam etti.

BBP'yi de sırasıyla Hüda-Par, Saadet Partisi, MHP, DSP, DP, AK Parti ve CHP heyetleri ziyaret etti

Parti genel merkezinde bayramlaşmaya gelen siyasi parti temsilcilerini, BBP Genel Başkan Yardımcıları Haşim Yanar, Ünsal Karabulut, MKYK üyesi Mehmet Türksoy ve Genel Başkan Özel Kalem Müdürü Recep İnan kabul etti. BBP'ye ilk ziyareti Hüda-Par Genel Sekreteri Mehmet Yavuz ve beraberindeki heyet gerçekleştirdi. BBP'ye ikinci ziyareti Saadet Partisi Genel Sekteri Tacettin Çetinkaya, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ali Vural ve Ankara İl Başkan Yardımcısı Abdullah Şahan'dan oluşan Saadet Partisi heyeti gerçekleştirdi. Saadet Partisi Genel Sekteri Çetinkaya, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının kınadığını belirterek, Müslüman ülkelerin liderlerinin İsrail'e karşı gerekli tepkiyi göstermediklerini ileri sürek, eleştirilerde bulundu. BBP'ye bayram ziyaretinde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MYK üyeleri Sema Doğan ve Halil Öztürk'ten oluşan heyet yaptı. Karakaya, bayramlaşmalarda iyilik temennilerinde bulunduklarını ama bunların temennilerde kaldığını ifade etti. MHP heyetinin ardından BBP, sırasıyla DSP Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Kul ve Dilara Tambova ile DP Genel Sekreteri Ertan Küçükay ve Genel Başkan Yardımcısı Nuri Efe'den oluşan siyasi parti heyetlerini ağırladı.

BBP'ye, AK Parti'yi temsilen Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Gençlik Kolları MKYK üyesi Ahmet Sarıduman, Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanı Fatma Berber Aydın'dan oluşan heyet ziyarette bulundu.

-PARALEL YAPI-

AK Parti heyetinin BBP'i ziyareti sırasında emniyet mensuplarına yönelik yapılan "paralel yapı" operasyonu tartışıldı. BBP Genel Başkan Yardımcısı Yanar'ın "paralel yapı"ya yönelik operasyonlarla ilgili rahatsızlığını dile getirmesi üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, operasyonun Emniyet ve savcılığın talimatıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Gül, operasyonun, zamanlamasının ve çerçevesinin bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

-CHP'YE "DESTEK" ELEŞTİRİSİ-

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların hepsinin suçlu ya da hepsinin suçsuz olduğu değerlendirmesinin yargıya bırakılması gerektiği görüşünü dile getiren AK parti Genel Başkan Yardımcısı, CHP'li bazı milletvekillerinin gözaltındakilere destek için adliyede sergiledikleri tavrın olayı sulandırmak ve algı yönetimi niteliğindeki hususlar olduğunu söyledi.

Partiler arası bayramlaşma kapsamında BBP'yi en son CHP heyeti de Gazze'de yaşananlara dikkat çekerek üzüntü ve duydukları kaygıyı dile getirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, Gazze'de yaşananları üzüntüyle takip ettiklerini ve İsrail'i kınadıklarını ifade ederek, huzur ve refah ortamının gelmesi temennisinde bulundu.

-HDP'YE ZİYARETLER-

Bayram ziyareti çerçevesinde HDP ile diğer partilerin bayramlaşma töreni BDP genel merkezinde gerçekleştirildi. BDP'yi sırasıyla AK Parti, CHP, Saadet Partisi ve DSP heyetleri ziyaret etti.

Bayramlaşmanın ardından yapılan sohbetlerde, Ortadoğu'daki ve Türkiye'deki huzursuz ortam ile cumhurbaşkanı seçimi konuşulan ana konular oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ve heyetini, HDP'li Ayhan Bilgen, konuklarına buruk bir bayram olmasının kendilerini üzdüğünü belirterek, Ortadoğu ve Türkiye'deki huzursuzluklara dikkat çekti.

Ardından HDP'yi CHP Genel Başkanı Emrehan Halıcı ve beraberindeki heyet ziyaret etti. Halıcı, önümüzdeki cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçimlerinden sonra ülkenin özlenen atmosfere kavuşmasını arzuladıklarını dile getirdi.

AK Parti ve CHP heyetlerinin ardından, Saadet Partisi de HPD merkezini ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez ve heyeti, HDP'lilerin bayramını kutladı. Hasan Bitmez, açıklamasında, bayramın İslam âlemi için insanlık için hayırlara vesile olmasını, bayramlarda yeryüzünde kanın, gözyaşının akmamasını arzuladıklarını belirtti. Bitmez; ülkenin, milletin hak ettiği refah düzeyine ulaştığı, haksızlıkların sona erdiği bir döneme ulaşmasını temenni etti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title