Haberler

Ankara'da Ordu Zirvesi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş başkanlığında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Toplantı Salonu’nda Ordu’ya yönelik projelerin görüşüldüğü bir toplantı düzenlendi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş başkanlığında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Toplantı Salonu'nda Ordu'ya yönelik projelerin görüşüldüğü bir toplantı düzenlendi.

Ankara'da düzenlenen toplantıya Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu ve Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bürokratları katıldı.

Toplantıda Ordu'da yapımı devam eden bazı projelerle Ünye, Fatsa ve Ordu merkez havzasında yapılması düşünülen yatırımlar ele alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu'da bu yıl içinde ulaştırma yatırımlarının hızlanacağını söyledi. Zirvede Ordu Çevre Yolu, Gölköy-Altınordu Yolu, Çambaşı Yolu, İslamdağ-Korgan Yolu, Niksar Ünye Yolu'nun ele alındığını, Ordu Giresun Havalimanı'ndan yapılacak sefer sayılarının arttırılması ile yurtdışı seferlerinin başlamasına yönelik konuların ele alındığını belirten Çanak, "Zirvede mevcut ve yavaşlamış yatırımların hızlandırılmasına karar verildi. Ordu Çevre Yolu'nun ilk etabı Eskipazar TOKİ konutlarının bulunduğu yerden, Ordu Büyükşehir Belediyemiz tarafından otoban niteliğinde yapılan Karşıyaka Mahallesi'ndeki Şehit Yalçın Yamaner Bulvarı ile Ordu Organize Sanayi Bölgesi'nin bulunduğu alandan sahil yoluna bağlanacak. Bu çalışma yıl sonuna kadar bitirilerek şehir için ve sahil yolu trafik sorununa neşter atılmış olacak. İlçelerimizdeki yatırımlar hem ödenekler hem de çalışma temposu açısından hızlandırılacak. Ulaştırma Bakanımız sayın Binali Yıldırım, bürokratlara talimat vererek Ordu iline ayrı bir önem göstermelerini, gerekirse yatırımları yerinde görmek üzere Ordu'ya gideceğini iletti" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Numan kurtulmuş Oktay Çanak Ordu Politika Güncel Haberler

title