Haberler

Ankara'da Niğde Günleri Başladı

Güncelleme:

Ankara'daki Niğde Günleri'nin açılışına katılan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Niğde tanıtım günlerinin üçüncüsünün hayırlı olmasını diledi.

Başkentte, Niğde'nin kültürünün tanıtıldığı 'Niğde Günleri' başladı.

Niğde Günleri'nin açılışına katılan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Niğde tanıtım günlerinin üçüncüsünün hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, kurdeleyi kesti.

İçişleri Bakanı Güler, "Niğdelilere misafir olunduğu zaman ya 'Niğde Bağları'nı' dinleyeceksin, ya 'Niğde tavasını' yiyeceksin, ya Bor'un 'Söğürme'sine şöyle bir ekmeği banacaksın. Niğde benim için çok önemli bir il, ilk valilik görevimi yürüttüğüm İl. Güzel insanların yurdu." diye konuştu.

Güler, Ankara'da çok Niğdeli olduğunu, onların hepsinde bir Niğde sevdası gördüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"Önemli tarih ve kültür mirasının bulunduğu bir yer. Önemli tarım ürünleri var. Çok güzel anılarla ayrılmıştım Niğde'den, koştura koştura o zamanki Milli Eğitim Bakanımıza evrakı yetiştirdim. Rahmetli İhsan Doğramacı, 'Vali bey ne olur artık yeter, çok eklendi bu, Türkiye bu kadar üniversiteyi kaldırmaz' dedi. 'Hocam Niğde Üniversitesini ekle de, ben şunu bir Meclise götüreyim' dedim. Koştura koştura Meclise götürdük, o zaman Niğde Üniversitesi kuruldu. Bugün yaklaşık 21 yılı aşkın süredir hizmet veriyor. Bugün Türkiye'nin köklü üniversitelerinden biri haline geldi. O zaman üniversite kurulması bazı iller için bir ayrıcalıktı. Ama biz bugün 81 ilde de üniversiteyi kurarak, bütün iller için bu hayali de gerçekleştirmiş olduk."

Önemli olanın birlik ve beraberlik ruhu, insanlarının sıcak sevgisi olduğunu belirten Bakan Güler, "Türkiye'de her yerde havaalanı yapılıyor, Niğde havaalanına da sıra gelecektir. Etrafındaki havaalanlarının fazlalığı belki etkilemiş olabilir. İnşallah hızlı treni de bu havalanını da Niğde'de görmek mümkün olacaktır." diye konuştu.

Güler, Niğde'nin yurt içinde ve yurt dışında tanıtılması gereken, tarihi ve kültürel açıdan zengin bir kent olduğunu kaydetti.

Niğde Günleri'nin açılışına İçişleri Bakanı Muammer Güler, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç , Niğde eski Valisi Alim Barut, Niğde Milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Doğan Şafak, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Başkent Niğde Vakfı Başkanı Musa Balaban ile Hafize Şahiner, İl Genel Meclisi Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

AKM girişinde büyük bir ekranda Niğde'nin coğrafik ve yöresel zenginliklerinin tanıtıldığı bir belgeselle ziyaretçilere bilgi sunuluyor.

Niğde Günleri'nin 3 Kasım'a kadar sürmesi planlanıyor.

Niğde Haber

Kaynak: Bültenler / Güncel

Niğde Üniversitesi Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title