Haberler

Ankara'da "Memura ve Emekliye Ek Zam" Mitingi Düzenlendi

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Biz memura, emekliye yüzde 12 zam istiyoruz.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Biz memura, emekliye yüzde 12 zam istiyoruz. 2014 yılı için memurlarımıza ve bütün emeklimize yüzde 12 zam istiyoruz. Biz memurun çalınan 730 gününün telafi edilmesini istiyoruz" dedi.

Toros Sokak'ta toplanan Türkiye Kamu-Sen üyeleri, sloganlarla Abdi İpekçi Parkı'na yürüdü. Abdi İpekçi Parkı'na toplanan eylemciler, "Memura ve emekliye ek zam" mitingi düzenledi. Burada konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, hükümet ve Memur-Sen'in memurları 123 lira, emeklileri 140 lira zamma mahkum ettiğini söyledi. Yoksulluğu bitirecek sözü ile iktidara gelindiğini ifade eden Koncuk, şunları söyledi:

"Bugün resmi rakamlara göre 41 milyon vatandaşımız iki günde bir sofrasına bir kap et koyamıyor. 50 milyon kişi tüm ihtiyaçlarını borçlanarak karşılıyor. 60 milyon kişi evden çıkıp bir hafta tatile çıkacak durumda değil. 38 milyon vatandaşımız hiçbir acil harcamasını yapamıyor. 58 milyon vatandaşımız ev masraflarını karşılayamıyor. 32 milyon vatandaşımız evini ısıtamıyor. 25 milyon vatandaşımız eskiyen elbisesini değiştiremiyor. Tam 31 milyon vatandaşımız çatısı sızdıran, duvarları nemli, penceresi çürümüş evlerde oturuyor. Meydanlarda günde birkaç hurma ile açlığını bastıran bir peygamberin ümmetiyiz diye bağıranlar kendilerine saray yaptırıyor."

12 yılda büyümenin yükünün memur, işçi ve çiftçinin omuzlarına bindirildiğini belirten Koncuk, "Pasta büyüdü ama çalışanın payı küçüldü. Bütçeyi yolsuzluk, yoksulluk ve yasakları bitireceğim diye iktidara gelenler hayatımızı yıldırmayı, yıkmayı, yağmayı ve yandaşlığı da sokup saltanatın, sarayın esiri oldular. Yaptıkları atamalar adaletsiz, memur mutsuz. Emekli umutsuz. Milletten toplanan vergilerle oluşan bütçe denetlenmiyor. Milletin bütçesinin bekçisi olan Sayıştay devre dışı bırakılmış durumdadır. Bu denetimsizlik içinde en fazla ölümlü iş kazası bizde, en fazla maden faciası bizde, en zayıf iş güvencesi bizde. Taşeronlaşma aldı başını gidiyor. Toplam gelirin yüzde 10'unu bile alamayan çalışanlar, toplam gelir vergisinin yüzde 62'sini ödüyor. Saltanatın bedelini memur, işçi asgari ücretle ödüyor" dedi.

İktidar ve konfederasyonun işbirliği ile memurların 123, emeklinin 140 liraya mahkum edildiğini söyleyen Koncuk, şöyle devam etti:

"Toplu sözleşme masasında üyesi olan memurun, emeklinin hakkını korumak yerine satışa çıkaran sendikaların varlığı durumu daha da vahim haline getiriyor. Bunlar önlerinde 23 gün süre varken 2 günde toplu sözleşme imzaladılar. Toplam 5 saat masada kaldılar. Tam bin 150 talebi tek tek anlattık, tartıştık dediler. Yüzleri hiç kızarmadan memurun, emeklinin gözünün içine baka baka gerçekleri çarpıttılar. 2014 yılı bütçesinde memura ayrılan pay, paranın tamamı, paranın tam 3 milyar lirasını hükümete peşkeş çektiler. Memurlarımız bir yıldır toplu sözleşmede uğradığı bu ihanetin bedelini ödüyor. İktidar ve malum konfederasyon işbirliği, memurları 123, emeklileri 140 liraya mahkum etti. Toplu sözleşme sonunda kamu görevlilerinin hakkı olan enflasyon farkı ödemesi dahil gasp edildi. Bunlar sesini çıkarmadı. 123 lira en düşük devlet memur maaşına yüzde 6,6, ortalama memur maaşına yüzde 5,2 zam demekti. Böyle olunca memur maaşları hükümetin ilk teklifinin bile altında kaldı. Memurların aylık zararı ortalama 200 lirayı aştı. Emekli maaşı ve emekli ikramiyesi yönünden de zarara uğradı."

Koncuk, "Son 1 yılda enflasyon yüzde 9,5 oldu. Doğalgaz, elektriğe, suya yüzde 9 zam yapıldı. Değerleme oranı 10,11 olarak belirlendi. Gıda fiyatları yüzde 12,5 arttı. Et ile ekmek yüzde 11, ulaşım yüzde 21, meyve yüzde 38 zamlandı. Ailenin zorunlu harcamaları tam 434 lira arttı. Biz Türkiye Kamu sen olarak 2013 Ağustosu'ndan beri gerçekleri dile getirdik. İmzalanan toplu sözleşmenin defolu olduğunu memurların 730 gününün çalındığını söyledik. Memnun konfederasyon ise, 123 lirayı anlata anlata bitiremedi. Ama 1 yıl içerisinde gerçekler ortaya çıktı" diye konuştu.

Memur ve emeklilerin bir kalemde açlığa mahkum edildiğini söyleyen Koncuk, "Biz toplu sözleşmenin dışına çıkamayız diyenler Sayın Maliye Bakanı, toplu sözleşme dışında hakim ve savcıların maaşlarına bin 155 lira zam yaptılar. Hakim ve savcılarımızın aldığı zamdan elbette rahatsızlık duymuyoruz. Akademisyenlerimizin aldığı zamdan elbette memnuniyet duyuyoruz, ki bu da bizim taleplerimiz arasındaydı. Biz bütün memurların ve emeklilerin sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Enflasyon hedefini yüzde 5,3'den yüzde 9'4'e yükselttiniz. Memurları ve emekleri bir kalemde açlığa mahkum ettiniz. Harcamalar 434 lira artarken, maaşlara sadece 123 lira zam yaptınız. Bu arada belli kesimlere 725 ile bin 155 lira arasında zam yapıp, diğerlerini unuttunuz. Böyle bir adalet olabilir mi? Altı da üstü de 123 lira. Bunun nesini savunacaksınız. İnsan olan, vicdanı olan, matematik bilen, bu rakamı savunabilir mi?" dedi.

Memura, emekliye yüzde 12 zam istediklerini ifade eden Koncuk, "2014 yılı için memurlarımıza ve bütün emeklilerimize yüzde 12 zam istiyoruz. Biz memurun çalınan 730 gününün telafi edilmesini istiyoruz. Hiç olmazsa gelecek yılları kurtaralım. 2015 yılında yüzde 3,3 memurun, emeklinin sefaletidir diyoruz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Koncuk Memur Sen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title