Haberler

Ankara'da Kurulamayan Koalisyon İzmir'de Kuruldu

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, altın ve gümüş madeni açılmasını istemeyen AK Parti, MHP, CHP’liler ve sivil toplum kuruşları bir araya gelerek, ilçede ocağın açılmasına ’hayır’ dedi.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, altın ve gümüş madeni açılmasını istemeyen AK Parti, MHP, CHP'liler ve sivil toplum kuruşları bir araya gelerek, ilçede ocağın açılmasına 'hayır' dedi.

Ödemiş ilçesine bağlı Bozdağlar'ın eteklerindeki Oğuzlar Mahallesi'nde açılmak istenen altın ve gümüş maden ocağı için girişimler devam ederken, daha önce üç kez tepkilerle ertelenen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı için yeniden tarih alındı. 2 Eylül 2015 Çarşamba günü saat 14.00'te Mursallı Mahallesi'nde düzenlenecek toplantı öncesi, Küçükmenderes Havzası Tarih ve Doğa Katliamına Hayır Platformu (HAVZA PLAT) bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, AK Parti, CHP ve MHP'den de çok sayıda partili katılarak, altın ve gümüş maden ocağının açılmaması için aynı fikirde buluştu.

HAVZA PLAT sözcüsü Avukat Erdem Boyacı, madenin açılmasını istemediklerini ifade ederek, "Bildiğiniz gibi, Bozdağlar'da altın madeni açma ile ilgili dördüncü ÇED toplantısı girişiminin öncesindeyiz. Gerçekte halkın katılımı ve eleştirilerinin hedeflendiği ÇED toplantısının, yasa ve yönetmeliklerde kaç kere yapılabileceği belirtilmemiştir. Mevzuatımıza göre, toplantı yerini madenci firma bulacak, yer sahibi ile anlaşacak ve o yer idarece uygun bulunduktan sonra, 10 gün önce gazetede ilan ettirecektir. Yani idarenin yer bulma, yer tahsis etme yükümlülüğü yasal olarak zaten yoktur. Yer bulup bildirme yükümlülüğü, başvuruda bulunan altıncı firmaya aittir. Oysa madenci firma, belki de kira bedeli ödememek adına son üç seferdir köy meydanlarında ÇED toplantısı yapmaya çalışmaktadır. Böyle büyük bir projenin tanıtım toplantısında teknik bilgilerin ve sunumların yapılıp paylaşılması gerekirken, yaz aylarında yaylalara taşınarak neredeyse tamamen boşalan, açık havada, sandalyesi masası, ses sitemi dahi olmayan bir köy meydanında yapılması, yasa ve yönetmeliğin aradığı amaca uygun değildir" dedi.

"KAMU YARARINA DEĞİLDİR"

Toplantının kaç kez daha yapılacağını soran Boyacı, "Üç defa yapılamayan toplantı, daha kaç kere yapılmaya çalışılacaktır? Defalarca yeniden toplantı tarihi verip vermemek idarenin takdir ve tasarrufudur. Ancak yasa ve yönetmelikte kaç kere yapılabileceği öngörülmeyen bu durumda, ticari çıkarı için sonsuz kere altıncı firma toplantı tarihi isteyemez, istese de idare vermemelidir. Bunun bir sınırı olmalıdır. Bizler madenciliğe, ama bilimsel anlamda çevreye ve insana duyarlı madenciliğe karşı değiliz. Lakin havzamızda açılmak istenen altın ve değerli soy metal madeni, kamu yararına değildir. Kimin çıkarıp nerede işleneceği, ne çıkarılacağı, rezervlerin nereye götürüleceği belli değildir" şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan diğer siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruşları da altın ve gümüş maden ocağının açılmasına ilişkin tepkilerini dile getirdi.

Yoğun katılımın olduğu basın açıklamasına, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Kamil Okyay Sındır, CHP İlçe Başkanı Nazan Dönmez, AK Parti İlçe Başkan Yardımcıları Doğan Özkumova, Mustafa Çoban, MHP İlçe Başkanı Metin Kırlı, HAVZA PLAT yürütme kurulu üyeleri, Ödemiş Baro Başkanı Avukat Erdem Boyacı, Eğitim-Sen Temsilcisi Selim Şahan, Türk Eğitim Sen Temsilcisi Tuncay Ünsal, Eğitim-İş Temsilcisi Ümran Akça, Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Selami Sönmez, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Şube Başkanı Ömer Akşahan, belediye meclis üyeleri, Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, AK Parti ve CHP yönetim kurulu üyeleri, gençlik kolları başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Ödemiş İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title