Haberler

Ankara'da Kurban Sıkıntısı Yok

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel: "Bütün Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da kurban yönünden sıkıntımız yok. Piyasa normal fiyatlar seyrine doğru iniyor"

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, "Bütün Türkiye'de olduğu gibi Ankara'da da kurban yönünden sıkıntımız yok. Piyasa normal fiyatlar seyrine doğru iniyor" dedi.

Uluslararası Çubuk Kültür Festivali kapsamında stantları ziyaret eden Temel,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvan sayısında artış olduğu bilgisini vererek, bakanlığın aldığı son kararla besi materyallerinde ithalata izin çıktığını hatırlattı.

Ankara'dan zaman zaman diğer illere hayvan sevkiyatının da olduğunu ifade eden Temel, "Bütün Türkiye'de olduğu gibi Ankara'da da kurban yönünden sıkıntımız yok. Piyasa normal fiyatlar seyrine doğru iniyor. Geçtiğimiz yıl canlı kilogram fiyatı 11,00 TL iken bu yıl 12,00-12,50 TL civarında seyrediyor. Biz yine bu fiyatlarda seyredeceğini düşünüyoruz. Hiçbir vatandaşımız kurban konusunda sıkıntı yaşamayacak. Yeteri kadar kurbanımız var. Ankara'da hayvan satışında artış var. Özellikle son 5 yıl içerisinde küçükbaşta yüzde 50'ye yakın, büyükbaşta yüzde 35 artış var. Şu anda 294 bin büyükbaş ve 950 bin de küçükbaş hayvanımız bulunmaktadır" diye konuştu.

Kurban hizmetleri komisyonunun toplanarak tüm kararları aldığını kaydeden Temel, belediye, emniyet, jandarma ve ilçe tarım müdürlüklerinin Kurban Bayramı süresince 24 saat koordineli bir şekilde çalışacaklarını ifade etti. Ankara'ya giriş ve çıkışlarda kontrol noktaları oluşturduklarını aktaran Temel, şöyle devam etti:

"Ankara her yönüyle kurbana hazır. Hiçbir problem yaşamadan kurbanımızı inşallah eda edeceğiz. Bütün ilçelerimizde tek tek nerelerde kesim yapılacak hepsi belli. Oralar zaten hijyenik bir ortam haline dönüştürüldü. Kesime müsait hale getirildi ve kurban pazarları belirlendi. Şu an itibarıyla 55 kurban satış yerimiz var. Ayrıca 120'nin üzerinde de kurban kesim yerimiz var. Her ilçe müdürlüğümüzde, her gün için bir veteriner hekimimiz, bir aracımız, bir sağlık teknisyenimizden oluşan toplam 30 ekip kurduk ve hazır kıta beklemektedir. Bu konuda bütün tedbirlerimizi aldık."

Vatandaşların kendilerine eziyet etmelerine gerek olmadığını vurgulayan Temel, "Ankara'da yeteri kadar kurban kesim yerlerimiz var. Belediyelerimiz, yeteri kadar kasap görevlendirdiler. Kurban satanların ellerinde pasaportlarının olması gerekiyor ve muhakkak ki aşılarının yapılmış olması gerekiyor. Hayvan pazarına girişlerinde ve çıkışlarında bu belgeler istenecek. Bu belgeler ellerinde bulunan arkadaşlardan gönül rahatlığıyla vatandaşlarımız kurbanları satın alabilirler" bilgisini paylaştı. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Muhsin Temel Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title