Haberler

Ankara'da Kapatılan Mahkemelerin Dosyaları Kurayla Dağıtıldı

Kapatılan Ankara 11. ve 12. Ağır Ceza Mahkemeleri ile TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki davaların yeni adresleri kurayla belirlendi Buna göre, 28 Şubat Davası Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde, 12 Eylül Davası ise Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin dava Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde, Mehmet Ağar, İbrahim Şahin ve Korkut Eken ile bazı Özel Harekat Polislerinin de arasında bulunduğu sanıklar hakkında açılan 2 ayrı dava ise Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edecek.

6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik?Yapılmasına Dair Kanun ile kapatılan Ankara 11. ve 12. Ağır Ceza Mahkemeleri ile TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki davaların yeni adresleri kurayla belirlendi.

Ankara'daki 10 ağır ceza mahkemesinin başkanı, Ankara Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Aksan'ın odasında kura çekerek, kapatılan mahkemelerdeki davaların hangilerini kendilerinin göreceklerini belirlediler.

Kura sonucunda, 28 Şubat Davası Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesine gitti. Bu mahkemenin başkanlığını Fevzi Şıngar yapıyor.

12 Eylül askeri darbesine ilişkin Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı davanın yeni adresi, Oktay Saday'ın başkanı olduğu Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi oldu.

Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün yargılandığı dava, Hayrettin Türe'nin başkanı olduğu Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edecek.

Mehmet Ağar, İbrahim Şahin ve Korkut Eken ile bazı Özel Harekat Polislerinin de arasında bulunduğu sanıklar hakkında açılan 2 ayrı dava ise Tekman Savaş Nemli'nin başkanı olduğu Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Kura sonucunda, kapatılan mahkemelerdeki diğer davalar da dağıtıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Turgut Özal 28 Şubat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title