Haberler

Ankara'da "Jeotermal Turizm" Toplantısı

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek: "Jeotermal turizm konusunda, bu sene planlamalar yapılacak, önümüzdeki sene uygulamalara geçilecek"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, jeotermal turizm konusunda, bu sene planlamalar yapacaklarını ve gelecek sene uygulamaya geçeceklerini bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Haber Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gökçek başkanlığında Jeotermal Turizm Çalıştayı Ön Hazırlık Toplantısı düzenlendi.

Ankara'da jeotermal turizm potansiyelinin artırılması ve bu konuda yapılması gerekenlerin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Gökçek, Ankara'da 6 jeotermal sahanın, kaynak bulunan 14 ilçenin, 58 kuyunun ve 8 kaynağın bulunduğunu belirtti.

Ankara'nın kent merkezinde bile sıcak su kaynaklarının bulunduğunu ifade eden Gökçek, özellikle yabancı yatırımcıları Ankara'ya çekmek için gayret sarf edilmesi gerektiğini kaydetti.

"Jeotermal turizme destek verilmesiyle Ankara ekonomisinin ciddi sıçrama yapacağına ve istihdam sorununun ortadan kalkacağına inandığını" belirten Gökçek, "Jeotermal turizm konusunda, bu sene planlamalar yapılacak, önümüzdeki sene uygulamalara geçilecek" ifadesini kullandı.

Toplantıya, Ankara'da jeotermal kaynağı bulunan ilçe belediye başkanları, sektör temsilcileri, uzmanlar ve akademisyenler de katıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Melih Gökçek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title