Haberler

Ankara'da İlçe Nüfus Müdürlükleri Pazar Günü Açık Olacak

Ankara Valiliği, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) katılacak öğrencilerden kimlik cüzdanını kaybeden veya unutanların mağdur olmamaları için 12 Mart 2017 Pazar günü Altındağ, Beypazarı, Çankaya, Gölbaşı, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Polatlı, Sincan ve Yenimahalle İlçe Nüfus Müdürlüklerinin 07.

Ankara Valiliği, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) katılacak öğrencilerden kimlik cüzdanını kaybeden veya unutanların mağdur olmamaları için 12 Mart 2017 Pazar günü Altındağ, Beypazarı, Çankaya, Gölbaşı, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Polatlı, Sincan ve Yenimahalle İlçe Nüfus Müdürlüklerinin 07.00-09.45 saatleri arasında açık tutulacağını bildirdi.

Ankara Valiliği, 12 Mart 2017 Pazar günü yapılacak olan YGS'ye ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, "Gençlerimiz ve değerli aileleri için önem taşıyan bu sınav süresince adayların dikkatlerini olumsuz yönde etkileyecek unsurların ortadan kaldırılarak sakin ve güvenli bir ortamın temin edilmesi, adayların başarısı açısından önemlidir. 11 Mart 2017 Cumartesi günü saat 18.00'den 12 Mart 2017 Pazar günü saat 13.00'e kadar olan süre zarfında motorlu araçların klakson çalmamaları, her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle dışarıya yayın yapılmaması, düğün, asker uğurlama ve benzeri konvoyların oluşturulmaması, bina hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcılarla, pazar yeri satıcılarının gürültü yapmamaları ve bunlara benzer hiçbir faaliyetin yapılmaması, sınav günü sınav yapılacak okul bahçelerine ve çevrelerine araçların park etmemesi, sınav yapılacak okulların güzergahı üzerinde yoğun trafik akışı yaşanacağından sınav öncesi ve sonrası bu güzergahların ve ana arterlerin trafiğe açık tutulması, belediye başkanlıklarınca sınavların yapılacağı okullara gidecek güzergahların levhalarla belirlenmesi ve toplu taşıma seferlerinin aksatılmadan yapılması, sınavın yapılacağı tüm okullar ile çevrelerinde emniyet tertip ve tedbirlerinin polis ve jandarma tarafından önceden planlanarak uygulanması, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı koordinasyonunda ilgili meslek odalarınca yemek ve konaklama hizmetlerinde gerekli kolaylaştırıcı tedbirlerin alınması, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her türlü yurt, konaklama ve sağlık tedbirlerinin önceden planlanarak uygulanması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gençlerimizin geleceği açısından önem taşımaktadır" denildi.

YGS'ye katılacak öğrencilerden sınav heyecanı ve telaşı içinde kimlik cüzdanını kaybeden veya unutanların mağdur olmamaları için 12 Mart 2017 Pazar günü Altındağ, Beypazarı, Çankaya, Gölbaşı, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Polatlı, Sincan ve Yenimahalle İlçe Nüfus Müdürlüklerinin 07.00- 09.45 saatleri arasında hizmet vermek üzere açık tutulacağı belirtilen açıklamada, "Sınava girecek öğrencilerden nüfus cüzdanı kaybolmuş, tahrifata uğramış ve kullanılamaz duruma gelmiş olması halleri dışında mevcut soğuk damgalı nüfuz cüzdanları ve geçerlilik süresi dolmamış geçici kimlik belgeleri, yeni kimlik kartları alınıncaya kadar geçerli sayılacaktır. Gençlerimizin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirileceği ve gelecekleri bakımından da önem taşıyan bu sınavın sakin ve güvenli bir ortamda yapılması konusunda her kademedeki personelin ve vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstereceğine olan inancımız tamdır. Bu vesile ile sınava girecek tüm gençlerimize Ankara Valiliği olarak başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Valiliği Beypazarı Altındağ Çankaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title