Haberler

Ankara'da İki Canlı Bomba, Üzerlerinde Yelekleriyle Yakalandı

Güncelleme:

Terör örgütü IŞİD'in yılbaşı etkinlikleri çerçevesinde Türkiye ile bazı Avrupa ülkelerinde kanlı eylem hazırlığı içinde olduğu yönünde istihbarat alınmıştı.

Bu çerçevede bazı teröristlerin eylem için Suriye'den ilgili ülkelere gittiği yönünde bilgiler üzerinde duruluyordu. İki IŞİD üyesi teröristin de bu çerçevede yakın takibe alındığı öğrenildi.

EMNİYET BU SABAH OPERASYON DÜZENLEDİ, 2 IŞİD'Lİ GÖZALTINA ALINDI

Ankara Emniyet Müdürlüğü istihbarat ile terörle mücadele şube müdürlükleri bu sabah 09.30 sıralarında ortak operasyon düzenledi. Operasyonda, isimlerinin M.C ile A.Y. olduğu öğrenilen iki IŞİD üyesi gözaltına alındı.

BOMBA DÜZENEKLİ YELEKLERİ ÜZERLERİNDEYDİ

İki teröristin üzerinde, patlama düzeneği bulunan canlı bomba yeleği olduğu ortaya çıktı.

Operasyonda gözaltına alınan iki kişi, sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

AMAÇLARI DAHA ÇOK KİŞİYE ZARAR VERMEKTİ

Şüphelilerin, 10 Ekim'de Ankara Gar'ı önündeki eylemde kullanılan patlayıcılardan daha geniş bir alana etki edebilecek bir düzenek hazırladıkları ve amaçlarının daha çok kişiye zarar vermek olduğu tespit edildi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği, yılbaşında eylem yapmak üzere hazırlık yaptıkları öğrenilen ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün yapmış olduğu çalışmalar sonucu yakalanan 2 canlı bomba hakkında açıklamalarda bulundu.

"FIRSAT VERİLMEDEN YAKALANDILAR"

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün yapmış olduğu çalışmalar sonucu; yılbaşında eylem yapmak üzere Ankara'nın çeşitli yerlerinde keşif yaptıkları belirlenen M.C. ve A.Y. isimli iki DEAŞ terör örgütü mensubu, 30 Aralık 2015 tarihinde yapılan başarılı bir operasyonla harekete geçmelerine fırsat verilmeden yakalanmışlardır. Yakalanan terör örgütü mensupları ile birlikte 1 adet kullanıma hazır bomba yeleği, 1 adet kullanıma hazır bomba düzenekli demir bilye ve çubuklarla beslenmiş sırt çantası ve bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilmiştir. Olayla ilgili inceleme ve soruşturmalara devam edilmektedir" denildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Suriye Güncel Haberler

500

Yorumlar (167)

bence:

ah boyle guzel haberi ankara katlıamından once duysakdık

13
47
yanıtYanıtla
tcMobil-ANDROID:

akp hukumetinin besledigi isid islami teroristlerdir.Allah daesh ve akp nin belasini versin

47
6
yanıtYanıtla
can:

Nedense hiç inanmadim

3
39
yanıtYanıtla
vatandaşMobil-ANDROID:

allah pkk'nın belasını versin.

35
4
yanıtYanıtla
NOVATANDAS:

ahahah iki gram oku haberi bari be

yanıt6
yanıt4
Uyku:

Müslümanlar uyandikca Kurani. sunneyi okuyup iman etdikce . hepsi birer işid olacakdir. şunun karşisinda durulamaz. bu gün 2 tane yarin 10 000 . 100 000 canli bomba gavur avinda

8
18
yanıtYanıtla
.........:

sahbeler ölümüne biatli canli bomb oldular

yanıt0
yanıt0
muzaffer çiftçi:

kimki bu yılbaşı kutlar yazıklar olsun derim memlekette şehitlerimizim kanı akarken sende bir fatiha gönderki bu vatan için ölen şehidimiz rahat etsin ey türkiye uyan uyan

17
9
yanıtYanıtla
dede:

Bunlari yelekleri ile boş alana götürüp patlatilmali.

23
0
yanıtYanıtla
maykıl:

götürün boş araziye takın yeleği patlatın bu arzularını yerine getirin

22
0
yanıtYanıtla
Tüm 167 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title