Haberler

Ankara'da Hocalı Katliamı Paneli Düzenlendi

Güncelleme:

Türk Eğitim-Sen tarafından Ankara'da 'Hocalı Katliamı' paneli düzenlendi. Panele Azerbaycan Büyükelçilik Müsteşarı Dursun Hasanov, Azerbaycan Kültür Ataşesi Nadir Caferov, Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi ve İzmir eski milletvekili Şenol Bal, MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şener, TÜRKAV Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Başoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Prof. Dr. Çetin Elmas'ın yönettiği programda Azerbaycan- Türkiye Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sivil Toplum Kuruluşlarını Destekleme Şurası Genel Sekreteri Feraset Gurbanlı ve Doç. Dr. Mehmet panelist olarak yer aldı. Hocalı katliamının 22. Yıl dönümü nedeni ile panelin düzenlendiğini hatırlatan Elmas, "Ne Türkiye, Azerbaycansız var olabilir ne Azerbaycan Türkiyesiz var olabilir. İnşallah bizim ümidimiz bütün Türk Cumhuriyetlerinin bir araya gelip bu meselelere sahip çıkması ve bundan sonraki kaderimizi beraber tayın etmemiz. Ümidimiz budur" dedi.

Azerbaycan-Türkiye Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, "Hocalı'da öldürülenlerin sizin kardeşleriniz. Onlar Türk ve Müslüman olduğu için bu soykırım yapıldı. 'Bir millet iki devlet' lafta kalmamalıdır. Gerçekten bir millet olduğumuzu göstermeliyiz. Hocalı soykırımını anlatmak için her yere gittim. Artık Hocalı'yı anlatmak için buraya gelmemize ihtiyaç kalmadı, elbette geleceğiz ama Türkiyeli Türkler yeterince Hocalı'yı benimsiyorlar. Hocalı onların derdidir. Ben bunu görüyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: ANKARA (DHA)

===================================

(Tür: Ankara)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Azerbaycan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title