Haberler

Ankara'da Her Bin Kişiden 234'ünün Otomobili Var"

Ankara'da her bin kişiden 234'ünün otomobil sahibi olduğu belirtildi.

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) açıklamasına göre, derneğin, otomotiv sektörü ile ilgili araştırmalar yapan EBS Otomotiv Yönetim Danışmanlığı İstatistik ve Analiz şirketine, Türkiye'yi kapsayacak şekilde yaptırdığı çalışmada, 81 ilde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve noter verileri göz önüne alındı.

Araştırma sonucuna göre, Ankara'da trafiğe kayıtlı 1 milyon 204 bin 108 otomobil yer alıyor. Bu ilde yaşayan her bin kişiden 234'ünün otomobili bulunuyor. Bin kişiye düşen otomobil sayısında Ankara'yı, 194 ile Muğla, 189 ile Burdur, 188 ile Antalya ve 173 ile Eskişehir izliyor. En çok otomobilin bulunduğu İstanbul, 169 ile bu listede 6. sırada geliyor.

Listenin sonunda ise her bin kişiden 8'inin otomobil sahibi olduğu Hakkari yer alıyor. Hakkari'de trafiğe kayıtlı 2 bin 79 otomobil bulunuyor.

"Otomobil sahibi olma oranında AB'nin çok gerisindeyiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Alp Gülan, Türkiye'de otomobil sahipliği oranının Avrupa Birliği (AB) ortalamasının çok gerisinde kaldığını vurguladı. Gülan, şunları kaydetti:

"TÜİK verilerine göre, Türkiye nüfusu 77 milyon 695 bin 904 kişiden oluşuyor ve trafiğe kayıtlı 19 milyon 718 bin 203 motorlu kara taşıtı bulunuyor. Her bin kişiye 254 motorlu kara taşıtı düşüyor. Sadece otomobil olarak bakarsak Türkiye'de 10 milyon 410 bin 486 adetlik otomobil parkımızda ise her bin kişiye 134 otomobil düşmektedir. AB ülkelerinin toplam araç sayısında bu ortalama 564 adettir."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Avrupa Birliği Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title