Haberler

Ankara'da Her 235 Kişiden Biri Suriyeli

Güncelleme:

Ankara Valiliği'nde yapılan "Suriye uyruklu yabancılar" konulu toplantıda Suriye'den Türkiye'ye kaçan mültecilerin durumu değerlendirildi. Ankara Yabancılar Şube Müdürlüğü'nün verilerine göre, son istatistikler dahilinde Ankara'da 11 bin 235'i erkek, 10 bin 227 'si kadın olmak üzere toplam 21 bin 426 Suriyelinin kayıt altına alındığı ve kayıt işlemlerinin büyük bir hızla sürdürülmekte olduğu bilgisi paylaşıldı. Yani bu bilgilere göre 5 milyon nüfuslu Ankara'da her 235 kişiden biri Suriyeli.

ANKARA VALİSİ TOPLANTI DÜZENLEDİ

Suriye'deki iç karışıklık sonrası Türkiye'ye göç eden Suriye uyruklu yabancılar ile ilgili kayıt altına alma iş ve işlemlerinin takibi, denetimi ve ihtiyaçlarını tespiti için Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar başkanlığında toplantı düzenlendi. Ankara Valiliğinde düzenlenen toplantıya vali yardımcıları, büyük şehir belediyesi genel sekreteri, merkez ilçe kaymakamları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile STK'ların temsilcileri ve Suriyeli vatandaşları temsilen kanaat önderleri katıldı.

Toplantıya tüm katılımcılara "Hoş geldiniz" diyerek başlayan Vali Kılıçlar, "Dün gerçekleştirdiğim kayıt merkezi ziyaretinde edindiğim izlenimler ve aldığım bilgiler sonrası böylesi bir toplantıya ihtiyaç duydum. Şüphesiz zor durumda olan bu insanlara, düzenimizi aksatmayacak şekilde yardımcı olabilmek, desteklemek insanlık adına bir sorumluluktur. Kayıt merkezlerinde çalışan personelimizin yaptığı iş, ülkemize gelen bu insanlara belirli hizmetleri verebilmek noktasında önemli olduğu kadar, kayıt altına alınan insanların; barınma, sağlık, eğitim ve benzeri ihtiyaçlarını temin edebilmek anlamında sunulacak hizmetlerin aksamadan yürütülmesi noktasında da çok önemlidir. Ancak verilen hizmetlerin eşit şartlarda tüm Suriyeli vatandaşlara sunulması hususunda yapılacak koordinasyonun da iyi sağlanması gerekir. Bugün burada sizlerle sorunların, ihtiyaçların, tespiti ve çözüm üretilmesi noktasında fikir alışverişi yapmak ve bir vali yardımcımızın başkanlığında oluşturacağımız bir heyetin koordinasyonuyla nasıl daha verimli bir şekilde çalışabileceğiniz konusunda hem fikir olabilmek için toplandık" ifadelerini kullandı.

21 BİN 426 SURİYELİ

İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal'ın yaptığı genel değerlendirmenin ardından hazırlanan sunumu katılımcılar huzurunda Vali Kılıçlar'a arz eden Yabancılar Şube Müdürlüğü'nün verilerine göre son istatistikler dahilinde Ankara'da 11 bin 235'i erkek, 10 bin 227'si kadın olmak üzere toplam 21 bin 426 Suriyeli'nin kayıt altına alındığı ve kayıt işlemlerinin büyük bir hızla sürdürülmekte olduğu bilgisi verildi.

Bu kayıt işlemlerinin öneminin, genel bir değerlendirmesini yapan şube müdürünün konuyu arzından sonra söz alan diğer katılımcılar, Ankara'daki Suriyelilerin; eğitim, barınma, sağlık ve güvenlikleri hususunda bilgiler verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Valiliği Mehmet Kılıçlar Türkiye Suriye Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (33)

aslısena:

zaten siz suriyeliler vatanınız sevseydiniz türkiyeye gelmezdiniz vatanınız için ülkenizde ölürdünüz gidin bizim ülkemizden hiç istenmiyorsunuz şahsiyetsizler

12
19
yanıtYanıtla
tarkanan:

nurullah once sen kendi ac karnini doyurda ondan sonra suruyelileri dusun hirsizlik coagdi dilencilik hizla artiyor bumu senin guzel dedigin ortam kardesim dun nigdede evli bir kadini tehdid ederek altinlarini alip kacan 17 yasindaki genc yakalaniyor kimbu suruyeli bumu guzel dedigin politika allah yardim eylesin

17
14
yanıtYanıtla
boz:

sokaklara dokulen askerimize polisimize saldiran suriyeliler degil

24
5
yanıtYanıtla
kuşçu:

bunlar mılletın sesını kesmek ıcın soylenen laflar onları net sayısını devlet bıle bılmez gercı boylesı devletın işinede gelıyor

10
17
yanıtYanıtla
Mustafa:

Neredeyse siz Türkler gidin buralara Suriyeli PKK lı yerleşecek diyecekler. Ülkede herkes aç borçlu geçim sıkıntısında AKP nin tek iyi olmasını rahatını düşündüğü Suriyeli lerle pkk lılar. . Böyle giderse Türkiye diye bir şey kamayaa maalesef yazık. . .

27
0
yanıtYanıtla
ADANALI:

MELİH GÖTÇEK E OY VEREN GERİZEKALILAR DÜŞÜNDÜN :)

12
15
yanıtYanıtla
boz:

suriyeliler geri gidecekse kuzey iraktan gelenlerde geri gitsin ayrimcilik yok:)

26
1
yanıtYanıtla
çakar osman:

suriyeliler kalsın biz ugandaya gidelim orası bizi kabul edermi acaba.

12
14
yanıtYanıtla
ankARAPmobilWeb@haberler.com:

Bunlar daha iyi gunler

13
12
yanıtYanıtla
T.C. Vatandaşı:

Aynen öyle, Türkiye yol geçen hanına döndü. Neden T. C. Vatandaşının fikrini kimse almıyor, neden bize kimse sormadan babasının çiftliği gibi davranıyor. Suriyeli, Somalili, Iraklı vs. . vs. . . Herkesi aldılar. Bunların içinde hırsızı var, arsızı var, hastası var, teroristi var. Ayrıca semt pazarları pahalandı, kira fiyatları arttı. Savaştan kaçtılarsa sadece Kadınlar, çocuklar ve yaşlılar sınırdan içeri alınıp, çadırkent kurulup savaş bitene kadar orda misafir edilmeliydi. Biz başka ülkeye gitmiş olsak pasaportun günü bitince sınırdışı ederler. Ayrıca yabancılara Arsa, Ev ve toprak satışına da sinir oluyorum. söylenecek çok şey var da. . . . .

3
19
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title