Haberler

Ankara'da Genelev Yıkımına Devam

ANKARA'da kamulaştırılan genelevin yıkımına devam edildi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Bentderesi semtinde bugün 60 odanın bulunduğu 2 evi yıkarken, fuhuşun sokağa taşınacağını belirten hayat kadınları yıkıma tepki gösterdi.

Genelevde geçtiğimiz aylarda üç evin yıkılmasının ardından, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri bugün de iki evi yıktı. Dört katlı iki evde toplam 60 oda yıkılırken, önümüzdeki günlerde beş evin daha yıkılacağı belirtildi. Biri dış, biri iç cephede olan evlerin yıkımında diğer evlere zarar vermemek için iş makineleri kullanılmadı. Belediye işçilerinin balyozlarla yaptığı yıkımlar saatler sürdü. Bu arada yıkıma başlamadan önce odalardaki eşyalar belediye ekipleri tarafından çıkartılarak kamyonlara yüklendi. Çıkartılan eşyalar arasında çelik para kasaları olması da dikkat çekti.

Belediye yetkilileri, iki evin ardından bir kaç gün içinde beş evin daha yıkılmasıyla birlikte genelevde bir çözülme yaşanacağını ve Bentderesi'nin boşalacağını belirtti. Bugün 2 evin daha yıkılmasının ardından Bentderesi Genelevi'nde toplam 17 ev kaldı. Yıl sonuna kadar bütün evlerin yıkılacağı belirtilirken, genelevde çalışan 300 hayat kadını ise, yer gösterilmediği için ortada kaldı. Bu arada polis ekipleri de olası bir taşkınlığa karşı çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Yıkımın devam ettiği sırada bazı müşterilerin hişbirşey olmamış gibi geneleve girmeleri dikkat çekti. Çevrede toplanan çok sayıda vatandaş ise saatlerce genelevin yıkımını izledi.

'FUHUŞ SOKAĞA TAŞINIR'

Evlerde 300 vesikalı hayat kadının çalıştığını kaydeden genelev sahipleri, kendilerine yer gösterilmemesi halinde fuhuşun sokağa taşınacağını belirtti. Genelevde çalışan hayat kadınları da tepkileri şöyle dile getirdi:

"Bize yer gösterilmedi, biz devletten vesika almış, devlet izniyle bu işi yapıyoruz. Şimdi ne yapacağız? Çoğumuzun çoluk çocuğu var, ev geçindiriyoruz. Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yüzünden başkentte fuhuş sokağa taşınacak. Biz de gidip sokak aralarında, sağlıksız koşularda mı bu işi yapalım? Birilerinin bize sahip çıkması ve yeni genelev için yer göstermesini istiyoruz."

ANTİK TİYATRO ORTAYA ÇIKACAK

Ankara Kalesi'nin eteklerinde bulunan Bentderesi'nde, genelevin bulunduğu bölgenin hemen altındaki tarihi Roma antik tiyatrosunu ortaya çıkarmak için kazı çalışmalarına da başlandı. Kazıların başlamasının ardından ilk olarak İlksan Öğretmen Evi yıkılmış, ardından Bentderesi Genelevi'nin bulunduğu yerdeki evlerin yıkımına başlanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title