Haberler

Ankara'da Bu Bölgeye Yatırım Yapan Karlı Çıkacak

Artan nüfusu ve gelişen ekonomisi ile yoğun bir yapılaşma sürecindeki Ankara’nın ana gelişim aksı olan batı yönündeki Bağlıca, sayıları hızla artan üniversiteler, sağlık tesisleri ve diğer büyük yatırımlarla en hızlı gelişen bölgesi ve yeni cazibe merkezi olmaya başladı.

Artan nüfusu ve gelişen ekonomisi ile yoğun bir yapılaşma sürecindeki Ankara'nın ana gelişim aksı olan batı yönündeki Bağlıca, sayıları hızla artan üniversiteler, sağlık tesisleri ve diğer büyük yatırımlarla en hızlı gelişen bölgesi ve yeni cazibe merkezi olmaya başladı.

Ankara'nın batı yönündeki gelişim aksını oluşturan Eskişehir yolunun sağında yer alan ve kentin en hızlı gelişen bölgesi olan Bağlıca'ya 10 km'lik mesafede ODTÜ, Bilkent, Başkent, Hacettepe, Türk Hava Kurumu, Çankaya Üniversitesi olmak üzere halen 6 üniversite bulunuyor. Yeni kurulan Anka Teknoloji Üniversitesi de bu yıl Eylül ayında eğitime başlayacak. İçinde bin yataklı tam teşekküllü bir tıp fakültesi hastanesi, buna entegre bir kök hücre enstitüsü, medikal teknopark, medikal biyoteknoloji ve ileri tıbbi araştırmaların yapılabileceği uluslararası nitelikte dev bir sağlık kompleksi kuracak olan Ankara Üniversitesi de kampüsünü buraya taşıyor. Ankara Üniversitesi'nin 2 bin dönüm alan üzerinde kuracağı Sağlıkta Mükemmeliyet Merkezi ve Sağlık Teknoparkı ile Yerleşkesi'nin temelleri 2017 yılında atılacak. Böylece dev sağlık kompleksi ile bölge küresel çapta bir "sağlık üssü" haline gelecek. Bölgedeki üniversite sayısı da 8'e çıkmış olacak. Bu üniversitelerin büyük bölümü başka illerden olmak üzere toplamda sayıları 200 bine yaklaşan öğrenci kitlesinin barınma ve diğer ihtiyaçları, bölgenin gelişimine ve ekonomik hayatına önemli katkı yapan önemli bir faktörü oluşturuyor. Bu arada MİT Müsteşarlığı da 2017 yılında Bağlıca'daki yeni binasına taşınacak.

"ŞİMDİ YATIRIM YAPAN KAZANIR"

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, son yıllarda Eskişehir yolunun solunda yer alan bölgede hızlı bir kentleşme yaşandığına, Bağlıca'nın da içinde yer aldığı yolun sağının ise daha bakir kaldığına işaret etti. Ünal, sol hattaki gelişimin büyük ölçüde tamamlanmasıyla artık gözlerin Bağlıca'ya çevrildiğini bildirdi. Bölgedeki ciddi kamu yatırımlarına da değinen Ünal, Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden Ankara Üniversitesi'nin yeni yerleşkesi ve bölgeyi sağlık üssü yapacak dev sağlık kompleksinin Bağlıca'nın gelişimine ivme kazandırdığına işaret etti. Son dönemde yatırımcıların bölgeye artan ilgisi ve yatırıma yönelen müteahhit sayısındaki ciddi artışa dikkat çeken Ünal, şunları söyledi:

"Bağlıca, şu an Ankara'nın en hızlı gelişen bölgesi. Başkent'in yeni cazibe merkezi Bağlıca, bize göre gayrimenkulde akılcı yatırımın adresi. Çünkü önümüzdeki dönemde çok daha fazla prim yapacak, değeri katlanacak. Bu nedenle bölgede şimdi yatırım yapan kazanır, karlı çıkar. Ümitköy'ün benzeri bir şehir Bağlıca'da kuruluyor. Böyle olunca da insanlar buraya hücum etmeye başladılar. Artık gözler Bağlıca'da. Son iki yıldır zaten müteahhit sayısında da ciddi bir artış var. Bağlıca'nın içerisinde küçük ve orta ölçekli müteahhitler iş yapabiliyorlardı. Şimdi büyük yatırımcıların da Bağlıca'da yatırım yapma zamanları geldi. Şu anda zaten Ankara'da Bağlıca dışında 200-300 dairelik büyük konut projelerinin yapılabileceği başka bölge de yok. Büyük inşaat firmaları önümüzdeki 5 yıl içinde yapacakları projelerden en az bir tanesinin Bağlıca'da olmasını isteyecekler. Tahminen 3-4 sene içinde gelişimini tamamlayacak Bağlıca 50 bin nüfuslu bir bölge olacak."

"BAĞLICA'NIN YÜZDE 65-70'İ YEŞİL KALACAK"

Bağlıca'nın imar özelliklerine de değinen Ünal, "Bence güzel bir imar planı. Çok betonlaşmanın olmadığı, arazinin yüzde 65-70'nin yeşil kaldığı, sosyal donatıların yüksek olduğu bir yer. Plana göre Bağlıca, küçük butik sitelerinin yer aldığı bir yerleşim olacak ancak Ankara Üniversitesi sağlık kompleksinin yanında 32 parselden oluşan yaklaşık 9 bin konutluk büyük bir site alanı ve ticari hayat alanları bulunuyor" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Çankaya Üniversitesi Ankara Üniversitesi Eskişehir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title