Haberler

Ankara'da "Bir Anadolu Rüzgarı" Defilesi Yapılacak

Ankara Ticaret Odasının çeşitli kurum ve kuruluşların işbirliğiyle düzenlediği Ankara Alışveriş Festivali (Ankara Shopping Fest) kapsamında, ünlü modacı Ahmet Özceyhan'ın dünyanın birçok ülkesinde gösterilen ve 2015-2016 büyük moda koleksiyonundan oluşan "Bir Anadolu Rüzgarı" defilesi, yapılacak.

Ankara Ticaret Odasının çeşitli kurum ve kuruluşların işbirliğiyle düzenlediği Ankara Alışveriş Festivali (Ankara Shopping Fest) kapsamında, ünlü modacı Ahmet Özceyhan'ın dünyanın birçok ülkesinde gösterilen ve 2015-2016 büyük moda koleksiyonundan oluşan "Bir Anadolu Rüzgarı" defilesi, yapılacak.

Ünlü modacı Özceyhan, yaptığı açıklamada, sağlıksız yiyecek ve giyeceklerin her yerde tehlike arz ettiğini, hastalık yaydığını ve insan sağlığını tehdit ettiğini belirtti.

Bu bağlamda Türkiye'deki el dokuma kumaş tezgahlarının gündeme gelmesinin, kadınların iş istihdamına da fayda sağladığını ifade eden Özceyhan, şunları kaydetti:

"Ülkemizin multi kültürel değerini dünyaya tanıtıyoruz. Çok önemli bir konuyu gündeme alarak Beypazarı el dokumalarından bir gelinlik ürettik. Bu gelinliğin özelliği hiç vücudu terletmemesi, sağlıklı ve çok hafif oluşu. Dış mekan yaz düğünlerinin vazgeçilmezi diye nitelendiriliyor ve nitelendiriyoruz. Aksesuarları yine Türk kadınının dünyada değer bulduğu renk renk iğne ve mekik oyaları, bu pamuklu gelinliğe hayat veriyor. Gelinliğin sol tarafını süsleyen kolalı pamuktan yapılan çiçekler bu gelinliğin vazgeçilmez süsleri arasında bulunuyor."

Özceyhan, defilenin 29 Ağustos'ta Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sunulacak defileye dünyaca ünlü mankenlerin katılacağını belirterek, "Bu defilede, gelinlikten başka, Anadolu'nun muhteşem kültürünü yansıtan önemli parçalardan oluşan 60 parçalı koleksiyon içinde, altın ve gümüş sim sırmalar, pazenler, ipekler, ayrıca Osmanlı saray giysilerinden örnekler, değerli halkımıza ve yabancı misyon şeflerine gösterilecek" değerledirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title