Haberler

Ankara'da Berkin Elvan Eylemlerine Polis Müdahalesi

Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek amacıyla Tunalı Hilmi Caddesi'nde yürüyüş yapan gruba polis tazyikli suyla müdahale etti.

Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek amacıyla Tunalı Hilmi Caddesi'nde yürüyüş yapan gruba polis tazyikli suyla müdahale etti.

Gezi Parkı olaylarında polisin attığı biber gazı bombası ile kafasından vurularak yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın cenazesinin ardından yapılan eylemlere devam ediliyor. Ankara'da Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek amacıyla Kuğulu Park'ta toplanan ardından da Tunalı Hilmi Caddesi üzerinden Güvenpark'a gitmek isteyen grup, "Berkin Elvan ölümsüzdür", "Katil devlet hesap verecek", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" ve hükümet aleyhinde sloganlara atarak yürüyen grup polisin "dağılın" uyarısıyla karşılaştı. Polisin uyarısına uymayarak yürüyüşlerine devam eden gruba, polis TOMA'lardan tazyikli suyla müdahale etti. Polisin müdahalesi üzerine sokaktaki evlerin camlarından tencere ve tava çalarak bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Grup, polisin müdahalesiyle ara sokaklara dağılırken, bu seferki müdahalede biber gazı bombası kullanılması dikkat çekti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Berkin Elvan Kuğulu Park Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title