Haberler

Ankara'da 9 Çocuklu 2 Akraba Ailenin Gecekondudaki Dramı

Ankara'da 9 çocuklu 2 akraba ailenin gecekondudaki dramıSURİYELİ vatandaşların yaşadıkları Gaziantep'e gelip, yevmiyelerinin yarı fiyatına çalışmaları sonucu işsiz kalan 9 çocuklu iki akraba aile, ekmek parası için Ankara'ya göç etti.

Ankara'da 9 çocuklu 2 akraba ailenin gecekondudaki dramı

SURİYELİ vatandaşların yaşadıkları Gaziantep'e gelip, yevmiyelerinin yarı fiyatına çalışmaları sonucu işsiz kalan 9 çocuklu iki akraba aile, ekmek parası için Ankara'ya göç etti. Mamak İlçesinin Akdere Mahallesi'nde atıl durumda bulunan, elektiriği ve suyu kesik bir gecekonduya sığınan 2 aile, zor şartlar altında yaşam mücadelesi vermeye çalışıyorlar.

Beş çocuk babası Sait Köseceli (32), Gaziantep'te inşaatlarda çalışarak evine ekmek götürebildiğini belirtirken, çok sayıda Suriyeli vatandaşların son zamanlarda Gaziantep'e kadar gelerek aldıkları yevmiyelerin yarı fiyatına çalışmaya başlaması sonucu ekmek parasını çıkaramaz duruma geldiklerini söyledi. Köseceli, "Ben ve kayım biraderim Ferman Aslan (28) yeni bir hayat ve iş umuduyla Ankara'nın Mamak İlçesi, Akdere Mahallesi'nde yıkılmaya yüz tutmuş bir gecekonduya sığındık. Yaşadığımız gecekondunun elektriği ve suyu yok. Bir aydır iş arıyoruz, bize kimse iş vermedi. Hiç bir kurum ve kuruluştan yardım alamadık. 9 çocuğumuz aşırı soğuklardan hepsi hasta. Sokaklarda atık madde toplayarak satmaya çalışıyoruz. Onu da yaptırmıyorlar. sığındığımız gecekondu için 'kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılacak, çıkın' diyorlar. 9 çocukla 13 kişiyiz. Bu kış kıyamette nereye sığınacağız bilemiyoruz. Çocukların üst başlarında soğuktan korunacak giysileri yok. Su olmadığı işin yıkanamıyorlar. Kirli oldukları için okula bile gönderemiyoruz. Bu mağduriyetimizin giderilmesi için yetkilerden yardım istiyoruz" dediler.

Gaziantep'ten yeni bir iş ve yeni bir hayat umuduyla bir ay önce Ankara'ya 28 yaşındaki kayınbiraderi 4 çocuk babası Ferman Aslan ile geldiklerini ifade eden 32 yaşındaki 5 çocuklu Sait Köseceli, zor durumda kaldıklarını söyledi. Mamak'ın Akdere Mahallesi'nde atıl durumda, elektriği ve suyu kesik gecekonduya sığındıklarını belirten Köseceli, "Bir aydır iş arıyoruz, bulamadık. Şimdi sokaklardan atık madde toplamaya çalışıyoruz. Bu işi de yaptırmıyorlar. Benim ve kayınbiraderim Ferman'ın 9 çocuğu var. Benim 7 yaşındaki oğlum Süleyman yüzde 50 engelli. Bazı günler çöplerden atık ekmek toplayarak çocukların karnını doyurmaya çalışıyoruz. Çevremizdeki gecekondular yıkıldığından, az sayıda bir-iki komşu bazen yardım ediyor, ama onların durumları da pek iyi değil. Elektrik olmadığı için gece karanlıkta kalıyoruz. Su kesik olduğu için çocuklara banyo yaptıramıyoruz. Kirli oldukları için okula da gönderemiyoruz. Giyecek elbiseleri hep eski. soğuktan korunacak elbiseleri yok. Sokaklardan odun parçaları toplayarak ancak küçücük bir odada soba yakarak ısınmaya çalışıyoruz. Ben ve kayınbiraderim Ferman ile eşlerimizin okuma-yazması yok. Yaşadığımız mağduriyetin giderilmesini bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Köseceli Mamak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title