Haberler

Ankara Çocuk Meclisi'nde Yeni Dönem Hazırlıkları

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 22. Dönem üyelik başvuruları devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 22. Dönem üyelik başvuruları devam ediyor. Katılımcılara kolaylık sağlamak amacıyla 10 ayrı merkezden yapılan başvurular, 15 Kasım Salı gününe kadar sürecek.

Çocuklar başvuru formlarını, Sıhhiye'deki Çocuk Meclisi'nden, okullarından ve başvuru merkezlerinden temin edilebiliyor. Adaylar ayrıca Çocuk Meclisi'nin resmi WEB sitesinden (cocukmeclisi.ankara.bel.tr) de çıktı olarak alabilecekleri formları, velilerine ve okul idaresine onaylatarak, kendilerine en yakın başvuru adreslerine teslim edebiliyorlar.

Başvuru formlarını teslim ettikleri adreste oy kullanacak olan adaylar, daha sonra 150 kişilik Meclis'in üyesi olabilmek için tatlı bir rekabet yaşayacaklar.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek tarafından 23 Nisan 1995 yılında kurulan ve 21 yıldır önemli konularda etkinlikler düzenleyen, Çocuk Meclisi, Komisyon çalışmalarıyla çeşitli kararlara imza atıp, aldıkları kararları Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ne tavsiye olarak sunuyor, kararlarını ayrıca ilgili kurum ve kuruluşlara iletiyor.

Başvuru merkezleri

İlk ve ortaokula devam eden, 9 -14 yaş (2003-2007 arası doğumlular) arası her çocuğun başvuru yapabileceği 10 merkez şunlar "Büyükşehir Belediyesi'ne ait Çocuk Meclisi Binası, Sincan Çocuk Kulübü, Sincan Aile Yaşam Merkezi Ç.K Y, Batıpark Çocuk Kulübü, Yenimahalle Gençlik Merkezi, Keçiören ÇocukKulübü; Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi, Altındağ Çocuk Kulübü; Mamak Çocuk Kulübü, Pursaklar Aile Yaşam Merkezi Ç.K." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sincan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title