Haberler

Ankara Büyükşehir'den Yaşlılar Haftası Etkinliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) “Yaşlılar Haftası” nedeniyle eğlence programı düzenledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) "Yaşlılar Haftası" nedeniyle eğlence programı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezleri Yaşlılar Lokali üyeleri ile Yaşlılar Hizmet Merkezi üyelerinin bir araya geldiği etkinlikte çekiliş heyecanı yaşandı.

Yaşlılar Haftası nedeniyle Kocatepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, Büyükşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezleri Yaşlılar Lokali üyeleri ile Yaşlılar Hizmet Merkezi üyeleri katıldı.

Yüzlerce yaşlının katıldığı program, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisi ile başladı. Mehter Takımının çaldığı marşlar, salonda coşku dolu anların yaşanmasına sahne oldu.

Yaşlılar Haftası ile ilgili sunumların ardından Büyükşehir Belediyesi Pursaklar Aile Yaşam Merkezi Halk Oyunları ekibinin sahnelediği 'horon gösterisi ' ile yaşlılar Karadeniz yöresine yolculuk yaptılar. Kemençeye dayanamayan bazı üyeler ilerleyen yaşlarına rağmen halk oyunu ekibine eşlik ettiler.

Programın sonraki bölümlerinde sahne alan Planet Aile Yaşam Merkezi'nin yaşlı üyelerinden oluşan Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Koroları ve saz heyeti programa ayrı bir anlam kattı.

"BÜYÜKŞEHİR YAŞLILARIN HER ZAMAN YANINDA"

Programda yaptığı konuşmada ev ziyaretlerinde yaşlılarla ilgili karşılaştığı manzaralardan ve yaşadığı olaylardan örnekler veren SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek, şunları söyledi:

"İnsanların birbirine saygısı olmazsa anaya da babaya da saygı olmaz benim 96 yaşında annem var. İnanın her sabah onu ararım. Ana nasılsın derim. Eğer ben onu arayamasam. O beni ertesi günü arar ve sesimin tonuna bakar. Beni düşünür. Yani ana yüreği baba yüreği bu kadar büyük. Buradan sizin adınıza da eşime teşekkür ediyorum. Çünkü ekibiyle birlikte her zaman yaşlının yanında ve yaşlılarımızı korumaya çalışıyor. Allah onlardan razı olsun."

"350 BİN YAŞLIMIZA EVDE HİZMET"

Yaşlıların dün ile bugün arasında köprü kurarak, kültürü ve değerleri yarınlara taşıdığının altını çizen Genel Sekreter Asım Balcı da, gençleri ve çocukları yarına taşımak adına yaşlılara çok büyük görevler düştüğünü belirtti. Balcı, "Biz de Büyükşehir olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Sizin toplum ile bütünleşmeniz ve hayatınızı rahat bir şekilde sürdürebilmenizi çok önemsiyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin yaşlılara verdiği hizmetler hakkında bilgiler veren Genel Sekreter Balcı şunları söyledi:

"Şu ana kadar 350 bin yaşlımıza evde temizlik hizmeti verdik. Evde sağlık hizmetimizden yine yaklaşık olarak 100 bin yaşlımız yararlandı. Yine psikolojik ve sosyal destek hizmetimizden yaklaşık olarak 40 bin yaşlımız hizmet aldı. 35 bin yaşlımıza evde bakım onarım hizmeti verildi. Yine aynı şekilde gezilerden, kamplardan yaşlılarımız yararlandı. Başkanımız Ankara'ya hediyesi ve sonrada diğer belediyelerin bizden örnek alarak Türkiye genelinde yaygınlaşmış olan yaşlılara serbest ulaşım kartı hizmetinden 1 milyon'dan fazla yaşlımız yararlandı."

Büyükşehir Belediyesi'nin yaşlı vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında kısa bir bilgi veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker ise, "Başkanımız Melih Gökçek'in önderliğinde sosyal projelerde Türkiye'de değil Dünyada bir numarayız. 164 tane sosyal proje ile yaşlılarımızın, engellilerimizin, gençlerimizin ve kimsesizlerimizin yanında olmaya devam etmekteyiz" dedi.

Konuşmaların ardından Genel Sekreter Balcı, Nevin Gökçek ve Adnan Şeker tarafından gerçekleştirilen kura çekilişi ile yaşlılara başta tatil olmak üzere çeşitli hediyeler verildi.

Büyükşehir Belediyesi Yaşlılar Hizmet merkezi üyesi 10 yaşlı üyeye çekiliş ile çeşitli mutfak eşyası hediye edilirken, 20 üyeye Akçay'da, 30 üyeye Akçakoca'da olmak üzere Büyükşehir Belediyesi tesislerinde tatil hakkı verildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevin Gökçek Adnan Şeker Asım Balcı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
title