Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesinden İşçilere Yüzde 24 Zam

Hak-İş/Hizmet İş Sendikası ile Ankara Büyükşehir ve ASKİ işçilerini kapsayan toplu iş sözleşmesi Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay'ın katılımlarıyla imzalandı.

Hak-İş/Hizmet İş Sendikası ile Ankara Büyükşehir ve ASKİ işçilerini kapsayan toplu iş sözleşmesi Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay'ın katılımlarıyla imzalandı. İki yıl süreli imzalanan sözleşmeyle yüzde 10 + 10 artış sağlandı. Toplam yüzde 24'e tekabül eden artış işçileri sevindirdi.

Kocatepe Kültür Merkezi'nde yapılan toplu iş sözleşmesi imza törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, Hizmet-İş Sendikası Ankara 5 No'lu Şube Başkanı Ömer Yılmaz ile 6 No'lu Şube Başkanı İbrahim Tuncer, işçiler ve basın mensupları katıldı.

Toplu sözleşme töreninde konuşan Başkan Gökçek, "Burada hem Büyükşehir, EGO hem ASKİ işçileri var. İnşallah üçüyle de aynı anlaşmaları yapacağız" dedi.

Hizmet-İş Şube Başkanı Ömer Yılmaz'ın iki yıllık zam için 9+9 istediğini vurgulayan Gökçek, şöyle konuştu: "Biraz önce Ömer bey 'Başkanım 9+9 olsun' dedi. Biz onu düzleyip 10+10 yapacağız ve 10+10 demek aslına bakarsanız, ikinci sene itibarıyla düşündüğünüz zaman yüzde 24 zam demek."

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay da toplu iş sözleşmesini başarılı bir sözleşme olarak değerlendirdi. Yapılan artışın enflasyon rakamlarının çok üstünde olduğunu ve Ankara Büyükşehir çalışanlarının bunu fazlasıyla hak ettiğini kaydeden Toruntay, ücret ve sosyal yardımlarda yapılan artıştan dolayı Başkan Gökçek'e teşekkür etti.

Hizmet-İş Ankara 5 No'lu Şube Başkanı Ömer Yılmaz ile Ankara 6 No'lu Şube Başkanı İbrahim Tuncer de toplu iş sözleşmesinin işçiler ve Ankara için hayırlı olmasını temenni etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Toruntay Melih Gökçek Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

sefa şahinsefasahin4040@hotmail.com:

EVET 30 MART YAKLAŞIYOR. YALAKALIKLAR OLACAK ÇÜNKÜDEVLET HAZİNESİ OY SEBEBİYLE TALAN OLACAK MAKARNALAR DAGILACAK OYLAR ALINACAK. AL GÜLÜM VER GÜLÜM .......................................................

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title